Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Genomskinliga sopsäckar gäller från den 1 september

Från den 1 september 2017 är det genomskinliga sopsäckar som gäller på kommunens återvinningscentral. Har du inte packat dina sopor i genomskinliga säckar kommer vi be dig återkomma efter att du packat om dina sopor.

Vår återvinningscentral Borabo är bemannad med personal som hjälper dig när du ska lämna dina sorterade sopor. Det är på återvinningscentralen som du lämnar återvinningsmaterial, farligt avfall, el-avfall och grovavfall.

För att minska risken att elektronik, mediciner, färgburkar och annat farligt avfall hamnar i fel container måste du använda genomskinliga sopsäckar. Soporna ska vara synliga för personalen. När vi sorterar rätt är soporna en resurs.

Frågor och svar:

Varför ska jag använda genomskinliga sopsäckar?

För att minska risken att elektronik, mediciner, färgburkar och annat farligt avfall hamnar i fel container måste du använda genomskinliga sopsäckar. För att vi ska vinna något på att vi sorterar så krävs det att rätt sak hamnar på rätt plats.

Vad händer om jag använder svarta sopsäckar ändå?

Då kommer vi be dig lämna återvinningscentralen för att packa om dina sopor. Du är sen välkommen tillbaka när soporna är synliga för personalen.

Måste jag packa allt i genomskinliga säckar?

Sådant som du inte skulle packa annars, till exempel ris och grenar eller grovsopor behöver du inte packa nu heller. Det som du tidigare lagt i svarta eller färgade sopsäckar ska du istället lägga i de genomskinliga säckarna.

Var kan jag köpa genomskinliga sopsäckar?

Genomskinliga sopsäckar går att köpa i samma butiker som du kan köpa svarta sopsäckar. Till exempel kan du köpa dem på Lantmännen i Hyltebruk, Ica Supermarket i Hyltebruk och Coop Konsum i Unnaryd, Torup och Hyltebruk.

Sidan uppdaterades: 2017-05-24

Kontaktinformation