Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Energi- och klimatrådgivning

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen är kostnadsfri och är till för såväl enskilda hushåll, föreningar och organisationer som för företag. Rådgivningen är oberoende och kompletterar opartiskt den information som ges av andra organisationer eller företag.

Låna elmätare

Vill du ha koll på din hushållsel? Låna en elmätare på biblioteken i Hylte kommun.

Installera solceller

Funderar du på att ta vara på solens strålar för att minska dina energikostnader? Det finns statliga bidrag för att installera solcellerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (för elproduktion) i bostäder, lokaler och kommersiella lokaler. Du kan också, under vissa förutsättningar, få skattereduktion för elöverskott som dina solceller (gäller även vindkraftverk) producerar och som matas in till elnätet.

Energideklaration

Lagen om energideklarationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster av byggnader antogs 2006 och bygger på ett direktiv från Europeiska gemenskapen (EG). Syftet med energideklaration är att hushålla med energi, minska utsläpp som skadar klimatet och vår livsmiljö och därmed främja en hållbar utveckling. Mer information om energideklarationer lämnas av energi- och klimatrådgivare eller byggnadsinspektör.

ROT-avdrag

För er som vill reparera, bygga om, bygga till eller förbättra finns ett ROT-avdraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster att söka. Avdraget gäller arbete, men inte material.

Sidan uppdaterades: 2017-01-04

Kontaktinformation