Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Kulturarrangemang för barn och unga

Varje termin anordnar Hylte folkbibliotek kulturarrangemang för barn och unga, både på vardagar och familjeföreställningar på lördagar kl 14.00.

Hösten  2017


Bokningslänkar till arrangemangen är under arbete och kommer snart att publiceras.

Onsdag 6/9: Klangljus – för barn 0-1 år
En stillsam och rogivande konsert för de allra minsta barnen 0-1 år, med det unika och harmoniska instrumentet hang, samtidigt som ett långsamt ljusspel projiceras på väggar eller golv. Här kan bebisarna krypa fritt på mjukt underlag och bara vara i de mjuka sköna klangerna från hangen. Samtidigt kan föräldrar sitta på golvet och få en skön avstressande stund tillsammans med sitt barn. Framförd av Ann-Louise Liljedahl.

Datum: 6/9 kl Kl. 14.00. ca 30 min. 0-1 år.
Plats: Hylte bibliotek
Max 10 barn + förälder.

Lördag 16/9: Lilla Spökhistorien – för barn 3-8 år
En komisk och tänkvärd musikteaterföreställning. Matilda tycker det är läskigt med spöken, monster, vampyrer och undrar varför Magnus inte är rädd. Genom roliga och tokiga bus undersöker Matilda om det finns något som skrämmer Magnus. Alla blir väl rädda för något
Handlar om att när vi är tillsammans och tar hand om varandra så blir vi oftast inte så rädda. Framförd av Lilla Vilda Teatern.

Datum: 16/9 kl 14 föreställningen är ca 40 min
Plats: Hylte bibliotek
Vi bjuder på fika

Lördag 14/10: Trollerishow – för barn 5-11 år
Välkomna till trollkarlen Martins magiska värld!
En fartfylld och rolig underhållning med tricks och trolleri av trollkarlen Martin Bröns. En trolleriföreställning där publiken får delta aktivt. Barnen får komma upp på scen och hjälpa trollkarlen utföra hissnande tricks och komiska illusioner. En rolig blandning av klassisk barntrolleri och egna galna påfund.

Datum: Lördag 14/10 kl 14:00
Plats: Hylte bibliotek
Vi bjuder på fika

Måndag 30/10:   Författaren Jo Salmson besöker oss! för barn 7 år och uppåt
Jo Salmson har blivit en av Sveriges mest populära och omtyckta barn- och ungdomsförfattare. De flesta av hennes böcker är inom fantasygenren men hon skriver också lättlästa böcker som utspelar sig i förortsmiljö. Jo Salmson kommer bland annat berätta om hur hennes böcker blir till och vad som händer på ett förlag och tryckeri innan böckerna trycks. Hon berättar också om sina böcker och deras karaktärer, bland annat Tam-serien, Häxfolket-serien och hennes nyaste serie för de lite äldre, Drakarnas öde.

Ta gärna med era egna böcker hemifrån som Jo Salmson har skrivit så kan hon skriva en autograf i din bok!

Datum: måndag 30/10 kl 18:30
Plats: Hylte bibliotek
Vi bjuder på fika!


Tisdag 31/10: Programmeringskalas med KomTek, för barn 6-13 år
Kom och prova på rolig programmering! Ett smörgåsbord av bland annat Beebots, Makey Makey och Scratch.
Med Makey Makey gör du en egen spelkontroll som du får testa med instrument eller spel på datorn. Kan man spela datorspel med banan, morot, skruvmejslar? Med Makey Makey kan du!

Hur vore det att vara världshärskare? Roboten BeeBot/BlueBot lyder alla dina instruktioner. Vilket datorspel är roligast? Det du gör själv såklart! I Scratch designar du ditt spel och bestämmer regler och utmaningar. Inga förkunskaper krävs.

Datum tisdag 31 oktober och torsdag 2 november
Tid: kl 14:00 - 16:00
Plats: Hylte bibliotek
Man får inte boka in sig på mer än ett av programmeringskalasen.


Onsdag 1/11: Gör din egen drömfångare! För barn 10 år och uppåt
Lär dig hur man gör fina drömfångare med hjälp av Ann Nissen. Drömfångarna gjordes av indianerna som ville ge trygghet och skydd till barnen. Nätet påminner om spindelnät som bildar ”blomblad”. I de stora rutorna försvinner mardrömmarna och i det lilla hålet i mitten kommer goa drömmar och rinner nerför fjädrarna och till den som äger drömfångaren. Av det förstår man att drömfångaren bör hänga på väggen vid huvudändan av sängen. Man kan knyta in olika saker, t.ex. olika stenar och pärlor i olika färger.

Datum: onsdag 1 november
Tid: kl 17:00 - 20:00
Plats: Hylte bibliotek


Sidan uppdaterades: 2017-08-16

Kontaktinformation