Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Kulturarrangemang för barn och unga

Varje termin anordnar Hylte folkbibliotek kulturarrangemang för barn och unga, både på vardagar och familjeföreställningar på lördagar kl 14.00.

Hösten  2017

Onsdag 6/9: Klangljus – för barn 0-1 år
En stillsam och rogivande konsert för de allra minsta barnen 0-1 år, med det unika och harmoniska instrumentet hang, samtidigt som ett långsamt ljusspel projiceras på väggar eller golv. Här kan bebisarna krypa fritt på mjukt underlag och bara vara i de mjuka sköna klangerna från hangen. Samtidigt kan föräldrar sitta på golvet och få en skön avstressande stund tillsammans med sitt barn. Framförd av Ann-Louise Liljedahl.

Datum: 6/9 kl Kl. 14.00. ca 30 min. 0-1 år.
Plats: Hylte bibliotek
Max 10 barn + förälder.
Boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lördag 16/9: Lilla Spökhistorien – för barn 3-8 år
En komisk och tänkvärd musikteaterföreställning. Matilda tycker det är läskigt med spöken, monster, vampyrer och undrar varför Magnus inte är rädd. Genom roliga och tokiga bus undersöker Matilda om det finns något som skrämmer Magnus. Alla blir väl rädda för något
Handlar om att när vi är tillsammans och tar hand om varandra så blir vi oftast inte så rädda. Framförd av Lilla Vilda Teatern.

Datum: 16/9 kl 14 föreställningen är ca 40 min
Plats: Hylte bibliotek
Vi bjuder på fika
Fri entre men du måste boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lördag 14/10: Trollerishow – för barn 5-11 år
Välkomna till trollkarlen Martins magiska värld!
En fartfylld och rolig underhållning med tricks och trolleri av trollkarlen Martin Bröns. En trolleriföreställning där publiken får delta aktivt. Barnen får komma upp på scen och hjälpa trollkarlen utföra hissnande tricks och komiska illusioner. En rolig blandning av klassisk barntrolleri och egna galna påfund.

Datum: Lördag 14/10 kl 14:00
Plats: Hylte bibliotek
Vi bjuder på fika
Fri entré men du måste boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Måndag 30/10:   Författaren Jo Salmson besöker oss! för barn 7 år och uppåt
Jo Salmson har blivit en av Sveriges mest populära och omtyckta barn- och ungdomsförfattare. De flesta av hennes böcker är inom fantasygenren men hon skriver också lättlästa böcker som utspelar sig i förortsmiljö. Jo Salmson kommer bland annat berätta om hur hennes böcker blir till och vad som händer på ett förlag och tryckeri innan böckerna trycks. Hon berättar också om sina böcker och deras karaktärer, bland annat Tam-serien, Häxfolket-serien och hennes nyaste serie för de lite äldre, Drakarnas öde.
Ta gärna med era egna böcker hemifrån som Jo Salmson har skrivit så kan hon skriva en autograf i din bok!

Datum: måndag 30/10 kl 18:30
Plats: Hylte bibliotek
Vi bjuder på fika!
Fri entré men du måste boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tisdag 31/10 & Torsdag 2/11  Programmeringskalas med KomTek, för barn 6-13 år
Kom och prova på rolig programmering! Ett smörgåsbord av bland annat Beebots, Makey Makey och Scratch.
Med Makey Makey gör du en egen spelkontroll som du får testa med instrument eller spel på datorn. Kan man spela datorspel med banan, morot, skruvmejslar? Med Makey Makey kan du!
Hur vore det att vara världshärskare? Roboten BeeBot/BlueBot lyder alla dina instruktioner. Vilket datorspel är roligast? Det du gör själv såklart! I Scratch designar du ditt spel och bestämmer regler och utmaningar. Inga förkunskaper krävs.

Datum tisdag 31 oktober och torsdag 2 november
Tid: kl 14:00 - 16:00
Plats: Hylte bibliotek
Boka plats till 31/10 via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka plats till 2/11 via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Man får inte boka in sig på mer än ett av programmeringskalasen.

Onsdag 1/11: Gör din egen drömfångare! För barn 10 år och uppåt
Lär dig hur man gör fina drömfångare med hjälp av Ann Nissen. Drömfångarna gjordes av indianerna som ville ge trygghet och skydd till barnen. Nätet påminner om spindelnät som bildar ”blomblad”. I de stora rutorna försvinner mardrömmarna och i det lilla hålet i mitten kommer goa drömmar och rinner nerför fjädrarna och till den som äger drömfångaren. Av det förstår man att drömfångaren bör hänga på väggen vid huvudändan av sängen. Man kan knyta in olika saker, t.ex. olika stenar och pärlor i olika färger.

Datum: onsdag 1 november
Tid: kl 17:00 - 20:00
Plats: Hylte bibliotek
Fri entre men du måste boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fredag 3/11: Bokfika med Hyltes barnbibliotekarie, Hylte folkbibliotek.

Bokprat och boktips av barnbibliotekarien. Ta gärna med dig egen bok som du vill tipsa och prata om. Vi bjuder på fika!
Arrangör: Hylte folkbibliotek.

Boka din plats här till fredag 3/11 Kl. 10–11.30 för barn 7-9 årlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka din plats till fredag 3/11 Kl. 13–14.30 för barn 10-12 år.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka din plats Kl. 16–17.30 för ungdomar 13-16 år.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lördag 4/11: Telemakos: En badkarspjäs för barn 4-7 år
En teaterföreställning full av fantasi där myt och verklighet, äventyr och allvar möts. Telemakos och mamma Penelope bor i en lägenhet och väntar på att Odysseus ska återvända från kriget, så att familjen kan återförenas. När kommer pappa hem? Och varför måste de egentligen vara här? Telemakos får inte svar på sina frågor, men på kvällen innan läggdags förvandlas plötsligt badrummet till en flotte på ett stort hav. Tillsammans träder de in i en fantasivärld av skeppsbrott, sjöodjur, sirener och cykloper. I badkaret utspelar sig ett storslaget äventyr, långt borta från vardagen, fylld av saknad efter en pappa som aldrig kommer hem. Framförd av Teater Halland.

Datum: lördag 4 november
Tid: kl 14:00
Plats: Hylte bibliotek
Vi bjuder på fika
Fri entré men du måste boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tre tillfällen att se "Gomidda Grisen"
Gomidda, Grisen – Tittskåpsteater med Lasse Åkerlund för barn 3-6 år

En fin och detaljerad tittskåpsteater för barnen. Gubben ska bjuda på en överraskning till middag så Grisen går en liten promenad under tiden. I skogen träffar han djur som berättar vad de äter till middag, Ugglan, Ekorren, Fågeln och Haren. Men då Vargen berättar vad vargar vill ha till middag springer Grisen raka vägen hem till Gubben som precis är klar med överraskningen.

Efter föreställningen upptäcker vi allt som finns i landskapet. Där finns detaljer som kan leda till funderingar och samtal om kretslopp och vad vi äter, hur vi bor och lever under olika förutsättningar, att vi är olika och ändå existerar tillsammans. Framförd av Lasse Åkerlund. Det finns tre tillfällen att se "Gomidda Grisen", välkommen att boka din plats via länkarna nedan:

Boka din plats till föreställningen på Unnaryds bibliotek måndag 20/11 kl 10:30länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka din plats till föreställningen på Torups bibliotek måndag 20/11 kl 13:00länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka din plats till föreställningen på Hylte bibliotek tisdag 21/11 kl 11:00länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lördag 25/11: Gumman som ville ha en hustomte – barnteater för 3-8 år framförd av Strandteatern

Hur får man egentligen en hustomte? Det undrar den vresiga gumman och ställer fram en skål med gröt för att locka tomten till sig, men det är visst inte bara tomtar som gillar gröt....
En berättande teaterföreställning med sång och levande musik för barn som älskar tomtar, sagor och juläventyr. Framförd av Strandteatern.

Datum: lördag 25/11
Tid: 14:00
Plats: Hylte bibliotek
Vi bjuder på fika !
Arrangör: Hyltebiblioteken

Fri entré men du måste boka din plats via denna länk.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen !


Sidan uppdaterades: 2017-10-30

Kontaktinformation