Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Hallandsbibliografin

Om projektet Halland i litteraturen

"Halland i litteraturen" är ett projekt som Regionbibliotek Halland ansvarar för. Det sker i samarbete med kommunbiblioteken i Halland och högskolebiblioteket i Halmstad. Målet är att göra litteraturen om Halland tillgänglig för skolor, hembygdsforskare och en bred allmänhet.

Halland i litteraturen är en databas med referenser till böcker, artiklar och annan media som handlar om Halland. Du kan söka på författare, titel, men även på ämnen eller ortsnamn.
Du kommer till projektets webbplats via denna länk:  Halland i litteraturenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Att hitta litteraturen kan du få hjälp med på ditt bibliotek. Databasen växer hela tiden med nya referenser till material om Halland. Förutom böcker lägger vi in referenser till artiklar i tidskrifter, uppsatser i samlingsverk, årsböcker och andra periodiska publikationer. Vår målsättning är att ge en heltäckande bild över litteratur och annan media som handlar om Halland.

I projektet ingår även att lägga in referenser till det äldre materialet om Halland. Då utgår vi ifrån de tryckta bibliografier som finns om Halland.
Källa : http://www.hallandsbibliografin.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktinformation

Sidan uppdaterades: 2017-10-03