Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Kultur och sevärdheter

Hylte kommun har tillgång till ett rikligt och varierande utbud av kultur, unika historiska miljöer som låter dig "resa i tiden" samt mötesplatser för skapande kulturverksamhet. Utbudet ger dig möjligheter till omväxlande upplevelser året om. På denna sida presenteras några olika ingångar till kulturutbudet i kommunen.

Art Inside Out

Mellan den 24 april till den 19 maj hålls ett unikt Lyrikresidenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Hylte kommun. Sex skandinviska poeter kommer att vistas i kommunen, dels för att få möjlighet att utveckla sitt eget skrivande, men också för att kunna arbeta utifrån temat periferi och landsbygd.

Besöksmål

Hylte har flera vackra hembygdsgårdar, kulturminnen och museer vilka alla är väl värda ett besök.

Bibliotekets evenemang och utställningar

Biblioteken i Hylte kommun anordnar kulturevenemang för såväl barn som vuxna. Alla aktuella evenemang presenteras under Händer på Hyltebiblioteken.

Evenemangskalendern

I Evenemangskalendern kan du läsa om aktuella kulturevenemang i Hylte kommun och de andra halländska kommunerna. Om du som evenemangsarrangör vill lista ditt evenemang i kalendern anmäler du det genom att Registrera evenemang.

Kulturaktiviteter i Hylte

Kommunen sammanställer inskickat underlag från kulturföreningar och presenterar aktuella aktiviteter i en folder. För aktuell folder se Kulturaktiviteter i Hylte.

Växter och djur i Hylte kommun

För dig med stort intresse för naturen finns en intressant skrift som heter Växter och djur i Hylte kommun. Skriften beskriver vilka växter, djur och naturreservat som finns i Hylte kommun och ger även en historisk återblick.

Sidan uppdaterades: 2017-04-03

Kontaktinformation