Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Kultur och sevärdheter

Hylte kommun har tillgång till ett rikligt och varierande utbud av kultur, unika historiska miljöer som låter dig "resa i tiden" samt mötesplatser för skapande kulturverksamhet. Utbudet ger dig möjligheter till omväxlande upplevelser året om. På denna sida presenteras några olika ingångar till kulturutbudet i kommunen.

Besöksmål

Hylte har flera vackra hembygdsgårdar, kulturminnen och museer vilka alla är väl värda ett besök.

Bibliotekets evenemang och utställningar

Biblioteken i Hylte kommun anordnar kulturevenemang för såväl barn som vuxna. Alla aktuella evenemang presenteras under Arrangemang på Hyltebiblioteken.

Evenemangskalendern

I Evenemangskalendern kan du läsa om aktuella kulturevenemang i Hylte kommun och de andra halländska kommunerna. Om du som evenemangsarrangör vill lista ditt evenemang i kalendern anmäler du det genom att registrera evenemang.

Kulturaktiviteter

Kommunen sammanställer inskickat underlag från kulturföreningar och presenterar aktuella aktiviteter i en folder. För aktuell folder se Kulturaktiviteter i Hylte.

Växter och djur i Hylte kommun

För dig med stort intresse för naturen finns en intressant skrift som heter Växter och djur i Hylte kommun. Skriften beskriver vilka växter, djur och naturreservat som finns i Hylte kommun och ger även en historisk återblick.

Sidan uppdaterades: 2017-08-28

Kontaktinformation