Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Miljödiplomera ditt företag

Miljödiplomering är namnet på ett förenklat miljöledningssystem, som riktar sig till framför allt mindre företag och organisationer inom olika branscher. Även evenemang och byggnader kan miljödiplomeras.

Ett miljödiplom visar att verksamheten har infört ett miljöledningssystem och arbetar på ett aktivt och systematiskt sätt med ständiga miljöförbättringar i verksamheten. Detta är ofta ett krav från kunder, till exempel vid offentliga upphandlingar.

Miljöledningssystemet kan företaget antingen bygga upp själv eller med hjälp av konsult. För att bli godkänd måste företaget låta en revisor som är godkänd av föreningen Svensk Miljöbas genomföra en revision av det färdiga ledningssystemet. Diplomet kan sedan delas ut av en godkänd utfärdare. Vill du veta mer om miljödiplomering kontakta någon av de godkända revisorerna i Svensk Miljöbas.

Vill du diskutera andra miljöfrågor eller få lite hjälp att komma igång med ditt miljöarbete kan du kontakta kommunens miljöstrateg på samhällsbyggnadskontoret.

Kontaktinformation

Sidan uppdaterades: 2017-02-27