Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Digitaliseringschef

Hylte kommun söker nu en digitaliseringschef som har förmågan att se sambandet mellan digitalisering, verksamhetsutveckling och välfärdstjänster, samt förstår vikten av att ha fokus på medborgarens behov i detta arbete. Behovet av digitalisering finns inom alla kommunala verksamheter men kanske just nu som mest naturligt inom omsorgen. Vi tror att vi i framtiden behöver använda digital teknik för att kunna fortsätta ge våra kommuninvånare en god och tillgänglig service. Inom fem år kommer merparten av kommunens invånare och företag i Hylte kommun ha tillgång till bredband med hög överföringskapacitet via optisk fiber. Nu gäller det för oss att hitta nya arbetssätt och smartare tjänster inom välfärden för att klara framtida utmaningar. Vill du vara med och förverkliga vårt arbete med den digitala strategin?

Arbetsuppgifter

Som digitaliseringschef kommer du att arbeta strategiskt med att forma kommunens framtida organisation för digitalisering. I ett nära samarbete med verksamheterna kommer du att inspirera, motivera och utveckla dem på den digitala resan för att möjliggöra fortsatt god service. Du kommer att ha stort inflytande samt vara medlem i kommunens ledningsgrupp och ha din tillhörighet på kommunledningskontoret, direkt underställd kommunchefen. En del i arbetet är att omvärldsbevaka och se de möjligheter som digitaliseringen erbjuder men även se de utmaningar en förändringsprocess av den här digniteten medför. En viktig del i vår strävan att lyckas är att vi har ett nära samarbete med andra kommuner och regionala aktörer. I det arbetet kommer du vara en viktig länk.

Kvalifikationer

Du har flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning där IT och digitalisering varit möjliggörare. Vi ser gärna att du har ett strategiskt perspektiv och kan knyta samman verksamhetens långsiktiga behov med digitaliseringens möjligheter. Du är uthållig och kommunicerar IT-frågor likväl som du förstår och kommunicerar verksamhetsfrågor. Som person är du positiv med hög social kompetens samt är trygg i din förståelse för teknikens möjligheter och dess betydelse för samhällsutvecklingen. Du är nyfiken och orädd samt har förmågan att tänka i nya banor som kan omsättas i praktiken och leda till resultat.

Övriga kvalifikationer

Du har för befattningen lämplig högskoleutbildning. Du har gediget samhällsintresse och god omvärldsorientering. Erfarenhet av offentlig verksamhet samt projektledning är meriterande.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Tillträdesdag
2017-09-01 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2017-05-10

Upplysningar

Ring eller skicka e-post till vår samarbetspartner Håkan Olsson vid rekryteringsfirman Tarasso.
Telefon: 070-581 79 18, e-post: hakan.olsson@tarasso.se

Skicka in din ansökan

Skicka din ansökan till vår samarbetspartner Håkan Olsson vid rekryteringsfirman Tarasso, hakan.olsson@tarasso.se

Sidan uppdaterades: 2017-04-13

Kontaktinformation