Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Sommarpraktik för gymnasieungdomar

Du som går första eller andra året på gymnasiet och är folkbokförd i Hylte kommun kan söka sommarpraktik 2019. Du kan söka från den 18 mars fram till den 18 april.

Sommarpraktik innebär att du kan få prova på olika uppgifter inom exempelvis förskola och fritidshem, vaktmästeri, äldreomsorg eller idrottsföreningar.

Observera! Alla som söker kommer inte att få en plats eftersom antalet sökande är många. Vi har inte heller möjlighet att lova plats inom ett visst område.

Du kan börja söka sommarpraktik den 18 mars

Ansökningsperioden för sommarpraktik är från den 18 mars till den 18 april.

Sommarpraktiken 2019 är indelad i treveckorsperioder:

  • Period 1 är mellan den 17 juni-6 juli (vecka 25, 26 och 27)
  • Period 2 är mellan den 8 juli-28 juli (vecka 28, 29 och 30)
  • Period 3 är mellan den 29 juli-18 augusti (vecka 31, 32 och 33)

Praktiken är under denna period. Om du anger att du kan alla perioderna ökar dina chanser att få sommarpraktik. Sjuklön betalas inte ut vid eventuell sjukdom och man arbetar inte röda dagar.

Praktiktider

Du kommer totalt att praktisera 90 timmar under din tre veckors period. Eftersom perioderna har olika antal dagar ser praktiktiden olika ut för perioderna.

Ansökan sommarpraktik 2019

Observera att det finns två ansökningslänkar. En för ordinarie sommarpraktik, och en för sommarpraktik - idrottsledare sportsommar. Mer information om de två olika praktikerna och vad man ska tänka på innan man ansöker går att läsa om i länkarna nedan. Ansökningstiden är öppen mellan 18 mars till 18 april. Välkommen med din ansökan!

Kontakt