Hoppa till innehåll Hoppa till meny

UngDrive 2017

UngDrive sker i samverkan mellan Hylte-, Falkenberg- och Laholms kommun. UngDrive vänder sig till dig som är 15-19 år gammal. Satsningen vill bidra till att stimulera ungdomars förmåga att starta och driva företag vilket på sikt kan leda till fler arbetstillfällen i regionen. Det är ett sätt att tidigt skapa intresse för eget företagande och ge möjlighet att testa idéer och få kunskap om vad det innebär att driva ett företag.

Vad innebär det?

UngDrive omfattar totalt 36 platser för samtliga deltagande kommuner. Tolv av dessa platser tillfaller Hylte och ungdomarna kommer utifrån sina ansökningar att handplockas av Alban Qitaku som är projektledare och även coach för ungdomarna i Hylte, Falkenberg och Laholm.

Har du en företagsidé som du skulle vilja testa och är du som person målinriktad och driven? I så fall kanske UngDrive är något för dig?

Infoträff sker i maj: Infoträff för deltagare och föräldrar där all info ges, alla får svar på frågor och deltagaravtal signeras. För de ungdomar som väljs ut att få delta i satsningen kommer det att hållas ett informationsmöte för vårdnadshavare/goda män. Under mötet går man igenom både praktiska och teoretiska detaljer för upplägget.

Mötet är förlagt till Hörsalen i Hyltebruk den 17 maj kl 17:00.

Kick off 5 dagar i juni: Satsningen inleds med en kick off under 5 dagar i Falkenberg tillsammans med de deltagande ungdomarna ifrån Hylte och Laholm.

Under dagarna får du utveckla din affärsidé och själv genomgå förvandlingen till entreprenör under fem intensiva dagar i början av sommarlovet. Detta genom inspirerande föreläsningar, praktiska workshops och övningar inom försäljning och marknadsföring varvat med personlig coaching och arbete med ditt företag. Utöver det får du även träffa, lära känna och ha roligt tillsammans med de andra övriga. Till din hjälp får du 1500 kr i startkapital och grymma coacher som själva har erfarenhet från eget företagande.

Teman för dagarna är teambuilding och affärsidé, försäljning, marknadsföring respektive målsättning. Inspiration genomsyrar samtliga aktiviteter med deltagarna.

Eget företagande och coaching: Projektet pågår under 5 veckor. Du bestämmer helt på egen hand hur arbetet för din sommar ska se ut samt när, hur och var du arbetar och är ledig. Frihet under ansvar helt enkelt. Under tiden du arbetar på egen hand finns coacher ständigt tillgängliga för frågor och feedback via telefon, e-post och Facebook.

Uppföljningsträff/säljdag: Fysisk uppföljningsträff med säljtema 2-3 veckor efter kickoff (gemensamt offentligt försäljningstillfälle, avstämning, coaching och inspiration).

Avslutning med diplomering och priser : Arbetet med ditt företag avslutas med en sista träff där sommarens arbete summeras, redovisas och framgångarna firas. Eventet sker tillsammans med ungdomarna ifrån Hylte, Falkenberg och Laholm. Alla får ett fint diplom att använda i sitt framtida CV och för den som satsat lite extra under sommaren finns det chans att kamma hem pris i någon av tävlingarna som avgörs på avslutningen. Det preliminära datumet för avslutningen är den 27/7 men det kan komma att ändras. Mer info kommer längre fram.

Ansökan för 2017

Skicka in din ansökan senast 20 april.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Har du frågor gällande din ansökan eller konceptet så kan du vända dig till projektledare Alban Qitaku mob: 073-0242777

Besked om plats

Under våren kommer intervjuer med de som väljs ut att genomföras löpande. Tanken med intervjuerna är att du ska få berätta lite mer om dig själv, dina drivkrafter och företagsidéer. Efter avslutat urval kommer Alban i god tid att meddela dig om du har erbjudits en plats i UngDrive.

Mer information om UngDrive

Vill du veta mer om UngDrive? Besök ungdrive.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades: 2017-03-22

Kontaktinformation