Hoppa till innehåll Hoppa till meny

UngDrive 2017

UngDrive sker i samverkan mellan Hylte, Falkenberg och Laholms kommun. UngDrive vänder sig till dig som är 15-19 år gammal och som har en företagsidé som du skulle vilja testa. UngDrive vill bidra till att stimulera ungdomars förmåga att starta och driva företag vilket på sikt kan leda till fler arbetstillfällen i regionen. Det är ett sätt att tidigt skapa intresse för eget företagande och ge möjlighet att testa idéer och få kunskap om vad det innebär att driva ett företag.

UngDrive omfattar totalt 36 platser, varav 12 platser tillfaller Hylte kommun. Deltagare handplockas av projektledaren utifrån ansökningar.

Ansökan för 2017

Har du en företagsidé som du skulle vilja testa och är du som person målinriktad och driven? I så fall kan UngDrive vara något för dig. Ansökan för att delta i UngDrive2017 är nu stängd.

Besked om plats

Under våren kommer intervjuer med de som väljs ut att genomföras löpande. Tanken med intervjuerna är att du ska få berätta lite mer om dig själv, dina drivkrafter och företagsidéer. Efter avslutat urval kommer projektledaren i god tid att meddela dig om du har erbjudits en plats i UngDrive.

Upplägg för UngDrive 2017

Infoträff sker i maj: Infoträff för deltagare och föräldrar där all info ges, alla får svar på frågor och deltagaravtal signeras. För de ungdomar som väljs ut att få delta i satsningen kommer det att hållas ett informationsmöte för vårdnadshavare/goda män. Under mötet går man igenom både praktiska och teoretiska detaljer för upplägget.

Mötet är förlagt till Hörsalen i Hyltebruk den 17 maj kl 17.00.

Kick off 5 dagar i juni 19-22 juni + 26 juni: Satsningen inleds med en kick off under 5 dagar på Falkenbergs gymnasium tillsammans med de deltagande ungdomarna ifrån Hylte och Laholm.

Under dagarna får du utveckla din affärsidé och själv genomgå förvandlingen till entreprenör under fem intensiva dagar i början av sommarlovet. Detta genom inspirerande föreläsningar, praktiska workshops och övningar inom försäljning och marknadsföring varvat med personlig coaching och arbete med ditt företag. Utöver det får du även träffa, lära känna och ha roligt tillsammans med de andra övriga. Till din hjälp får du 1500 kr i startkapital och grymma coacher som själva har erfarenhet från eget företagande.

Teman för dagarna är teambuilding och affärsidé, försäljning, marknadsföring respektive målsättning. Inspiration genomsyrar samtliga aktiviteter med deltagarna.

Eget företagande och coaching: Projektet pågår under 5 veckor. Du bestämmer helt på egen hand hur arbetet för din sommar ska se ut samt när, hur och var du arbetar och är ledig. Frihet under ansvar helt enkelt. Under tiden du arbetar på egen hand finns coacher ständigt tillgängliga för frågor och feedback via telefon, e-post och Facebook.

Uppföljningsträff/säljdag: Fysisk uppföljningsträff med säljtema 2-3 veckor efter kickoff (gemensamt offentligt försäljningstillfälle, avstämning, coaching och inspiration).

Avslutning med diplomering och priser den 27 juli: Arbetet med ditt företag avslutas med en sista träff där sommarens arbete summeras, redovisas och framgångarna firas. Eventet sker tillsammans med ungdomarna ifrån Hylte, Falkenberg och Laholm. Alla får ett fint diplom att använda i sitt framtida CV och för den som satsat lite extra under sommaren finns det chans att kamma hem pris i någon av tävlingarna som avgörs på avslutningen. Avslutningen sker den 27 juli på Torups Gästgivaregård.

Mer information om UngDrive

Har du frågor gällande din ansökan eller konceptet så så är du välkommen att läsa mer på webbplatsen ungdrive.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kontakta projektledaren.

Kontaktinformation

Sidan uppdaterades: 2017-05-23