Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Kulturskola

Kulturskolan i Hylte har ungefär 270 elever, från 6 till 18 år. Skolan tar även emot vuxna elever i mån av plats. Många elever undervisas på instrument och sång, men skolan erbjuder även grupper i bild och form, film och steppdans. Undervisningen sker i grupp eller individuellt, eller i mindre ensembler i olika genrer.

Framträdanden

Kulturskolans elever får många tillfällen att framträda under sina år på skolan. Skolan är ute och spelar på äldreboenden, i kyrkor, för föreningar och i andra sammanhang ett 20-tal gånger årligen, utöver de egna konserter som anordnas för föräldrar eller allmänheten. Bildelever gör utställningar i olika sammanhang. För instrumentelever anordnas det ibland heldagar och lägerhelger när det spelas intensivt under en lite längre tid.

  • Tisdag 4 april 2017 - Instrumentdemonstration med konsert
    Kulturskolans elever bjuder på konsert samtidigt som elever och lärare presenterar flera av skolans olika instrument. Särskilt intressant för elever som börjar årskurs 4 i höst eftersom kursutbudet förändras inför höstterminen. Alla är varmt välkomna!
    Örnaskolans aula, kl. 18.00

Samarbete med grundskolan

Med jämna mellanrum samarbetar Kulturskolans lärare tillsammans med elever och lärare på grundskolan i olika projekt. Några teman för projekten har exempelvis varit "Fruktsallad", "Djur i dur", "Transportmedel", "Häxor och troll" och "Rymdmusikal". Kulturskolan samarbetar också med grundskolan vid avslutningar, luciasamlingar, basarer och liknande.

Sidan uppdaterades: 2017-03-27

Kontaktinformation