Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Vi håller rent - aktion mot nedskräpning

Varje vår deltar Hylte kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Under 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Anmälan

Från 12 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Anmälan stänger den 31 mars. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. I Hylte kommun kommer materialet finnas tillgängligt från vecka 15. Du hämtar materialet i Kontaktcenter på kommunhuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hur går det till?

Alla som vill kan delta - oavsett om du plockar skräp med skolklassen, en kollega på lunchrasten eller ordnar en skräpplockardag för hela grannskapet. Ni plockar skräp när det passar er under våren.

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna det till Återvinningscentralen.

Läs mer på webbplatsen för Håll Sverige Rent om hur kampanjen går till. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, hör av er till kontaktcenter i Hylte kommun, eller läs mer på www.hsr.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt