Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Bredband via fibernät till kommuninvånare

För att Hylte kommun ska vara en attraktiv kommun för både nuvarande och framtida invånare är tillgänglighet till bredband med hög kapacitet en förutsättning. I mars 2015 skrev kommunen avtal med företaget IP-Only som innebar att merparten av kommunens invånare och företag i Hylte kommun skulle erbjudas tillgång till bredband med hög överföringskapacitet via optisk fiber.

Utbyggnaden är nu i det närmaste klar och framåt kommer IP-Only att jobba med att söka upp nytillkomna invånare, samt de som tidigare tackat nej men nu ångrat sig.

Fiberföreningar

I kommunen finns tre föreningar som sedan tidigare har startat arbetet med fibernät.

IP-Only

Utbyggnaden av fibernätet som IP-Only ansvarar för påbörjades under våren 2015 i Hyltebruk, Torup och Unnaryd. Därefter har de byggt ut i övriga orter och på landsbygden i etapper. Utbyggnaden är nu i det närmaste klar. Några anslutningar i etapperna västra Hylte 1 och 2 återstår att koppla in. Därefter kommer IP-Only att arbeta med den så kallade eftermarknaden – att på nytt erbjuda anslutningar till de som tidigare tackat nej, samt till nytillkomna fastighetsägare.

Information om utbyggnaden i Västra Hylte finns på IP-Onlys webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är IP-Onlys aktuella webbplats för utbyggnaden av fibernätet i Halland. På den webbplatsen finns det även möjlighet att göra intresseanmälan.


Varför fiber?

Fibernät är idag en av de grundläggande infrastrukturerna och lika viktigt som väg-, vatten- och elnät för företag och boende. Fibernätet är också en viktig bärare av samhällsinformation. För att kunna bo och verka på landsbygden, speciellt för åretruntboende, nyetablering och utveckling av företagande, för att få deltidsboende att förlänga sin vistelse samt för framtida service kommer ett utbyggt fibernät att vara en av grundförutsättningarna. Även om man själv inte är intresserad måste man tänka på vad som händer när man vill sälja huset, och att många tjänster kommer att finnas på internet såsom hemsjukvård och samhällstjänster.

Kontakt