Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Telia moderniserar sitt nät i kommunen

Basen för en fortsatt digitalisering är att det finns en infrastruktur som möjliggör en snabb, robust och säker uppkoppling. I takt med att Telia bygger nytt och uppgraderar sitt nät fasar de parallellt ut äldre teknik. Att få med alla användare till moderna tekniker och successivt fasa ut äldre generationer nät är en förutsättning för utvecklingen av ett säkert digitalt Sverige för alla. Mer information om förändringar i näten de kommande åren finns via den här länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En viktig förändring är övergången från kopparnätet till lösningar via fiber- och mobilnätet. Genom att tidigt informera vill vi underlätta för kommuner, regioner, operatörer, hushåll och företag att hitta nya moderna lösningar i god tid. I Hylte släcks kopparnätet i Torup från och med den 31 mars 2023.

Eftersom tjänster över fiber- och mobilnät erbjuds av en mängd olika aktörer är det den samlade marknaden som kommer att erbjuda alternativen till kopparnätet. I de fall en kund inte erbjuds en ny lösning av sin nuvarande operatör kommer Telia säkerställa att kunden får möjlighet till information om de alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Detta sker bland annat via en operatörsneutral kundtjänst dit kunder kan vända sig för att få hjälp att hitta de alternativ som passar deras behov bäst. Den operatörsneutrala kundtjänsten, Telekomguiden, har följande kontaktuppgifter:
Telefon: 010 -130 79 00,

E-post: info@telekomguiden.se,
Webbplats: www.telekomguiden.se Länk till annan webbplats.

Telia har särskilda erbjudanden för de kunder som berörs av förändringen. Vi använder lösningar för att kunna erbjuda bra bredband och telefoni även på platser där vanlig mobiltelefoni fungerar mindre bra. På www.telia.se/framtidensnat Länk till annan webbplats. finns mer information om Telias ersättningserbjudanden. Frågor från slutkunder hänvisas till Telias särskilda kundtjänster:
För konsument: 020-34 12 40
För företag: 020-30 50 50

I det fall ett hushåll eller företag bedömer att ingen leverantör på marknaden kan leverera telefoni eller Internet till dess bostad/verksamhetsställe kan man vända sig till PTS för att ansöka om stöd. Du hittar mer information via den här länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor från media hänvisas till Telias presstjänst: 0771-77 58 30

Kontakt