Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Energi- och klimatrådgivning

Tycker du att din energiräkning är för stor? Ska du bygga ett nytt hus och funderar på att bygga energisnålt? Vill ditt företag eller förening få hjälp med att se över er energianvändning? Är du intresserad av att producera egen el med hjälp av solen? Dessa och många fler frågor kan du få svar på från följande sidor eller genom att kontakta Hyltes energi- och klimatrådgivare!

Den kommunala energi- och klimatrådgivaren är som en konsumentrådgivare inom energiområdet. Du får lokalt anpassad och opartisk rådgivning i energifrågor. Tjänsten är kostnadsfri och till för privatpersoner, företag och organisationer. Helt enkelt alla som vill minska sin energianvändning, både för plånbokens skull och för klimatets.

Varför finns energi- och klimatrådgivningen?

Energi- och klimatrådgivningen syftar till att främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och minska energianvändningen och dess klimatpåverkan, samt bidra till att vi ska uppnå de energi- och klimatpolitiska mål som riksdagen har satt upp.

Förutsättningarna på energiområdet förändras hela tiden. Statliga energibidrag införs och tas bort, marknader avregleras, miljölagstiftning och regler ändras. Informationsflödet är stort och svåröverblickbart och därför har nästan varje kommun en energi- och klimatrådgivare som har som uppgift att bistå medborgare, företag och organisationer med rådgivning inom energiområdet. Verksamheten finansieras genom ett årligt bidrag från statliga Energimyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta rådgivningen

Välkommen att kontakta energi- och klimatrådgivare Susanne Boglert. Du kan ringa, maila eller boka besök för personlig rådgivning. Du når energi-och klimatrådgivaren måndag – fredag kl. 09:00 – 16:00.

Rådgivningen omfattar inte kommunens egna verksamheter som istället sköts av kommunens ansvarige för intern energieffektivisering. Rådgivaren kan inte heller göra energideklarationer, energikartläggningar eller besiktningar som ska utföras av ackrediterade företag och energiexperter.

Energi- och klimatrådgivning

Telefon: 0700-87 87 86

E-post: energiradgivning@hylte.se

Telefontider
Vardagar kl. 09:00 -16:00
Lunchstängt kl. 12:00 - 13:00

Besök
Endast bokade besök


Låna elmätare

Vill du ha koll på din hushållsel? Låna en elmätare på biblioteken i Hylte kommun.

Installera solceller

Funderar du på att ta vara på solens strålar för att minska dina energikostnader? Det finns statliga bidrag för att installera solceller (för elproduktion) i bostäder, lokaler och kommersiella lokaler. Du kan också, under vissa förutsättningar, få skattereduktion för elöverskott som dina solceller (gäller även vindkraftverk) producerar och som matas in till elnätet.

Energideklaration

Lagen om energideklaration av byggnader antogs 2006 och bygger på ett direktiv från Europeiska gemenskapen (EG). Syftet med energideklaration är att hushålla med energi, minska utsläpp som skadar klimatet och vår livsmiljö och därmed främja en hållbar utveckling. Mer information om energideklarationer lämnas av energi- och klimatrådgivare eller byggnadsinspektör.

ROT-avdrag

För er som vill reparera, bygga om, bygga till eller installera solceller eller solfångare finns ROT-avdrag att söka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Avdraget gäller arbete, men inte material.

Kontakt