Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Energi- och klimatrådgivning

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen är kostnadsfri och är till för såväl enskilda hushåll, föreningar och organisationer som för företag. Rådgivningen är oberoende och kompletterar opartiskt den information som ges av andra organisationer eller företag.

Energi- och klimatrådgivningen utförs av en extern rådgivare. Rådgivaren finns inte på plats i kommunen, vilket kan innebära vissa väntetider. Rådgivning sker via telefon eller e-post, alternativt bokat möte.

Energi- och klimatrådgivning

Telefon: 0300-83 59 02

E-post: energiradgivning@hylte.se

 

Låna elmätare

Vill du ha koll på din hushållsel? Låna en elmätare på biblioteken i Hylte kommun.

Installera solceller

Funderar du på att ta vara på solens strålar för att minska dina energikostnader? Det finns statliga bidrag för att installera solceller (för elproduktion) i bostäder, lokaler och kommersiella lokaler. Du kan också, under vissa förutsättningar, få skattereduktion för elöverskott som dina solceller (gäller även vindkraftverk) producerar och som matas in till elnätet.

Energideklaration

Lagen om energideklaration av byggnader antogs 2006 och bygger på ett direktiv från Europeiska gemenskapen (EG). Syftet med energideklaration är att hushålla med energi, minska utsläpp som skadar klimatet och vår livsmiljö och därmed främja en hållbar utveckling. Mer information om energideklarationer lämnas av energi- och klimatrådgivare eller byggnadsinspektör.

ROT-avdrag

För er som vill reparera, bygga om, bygga till eller installera solceller eller solfångare finns ROT-avdrag att sökalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Avdraget gäller arbete, men inte material.

Kontakt