Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Fritidskort för unga under 20 år

Hylte kommun erbjuder dig som är boende i kommunen och är under 20 år avgiftsfritt resande med Hallandstrafiken under vissa tider på dygnet. Erbjudandet gäller under 2021 och du anmäler dig via kommunens e-tjänst i länken nedan. Därefter skickas ett resekort hem till dig. Erbjudandet är personligt och gäller endast personer som är folkbokförda i Hylte kommun och är mellan 7 och 19 år (födda år 2001 till 2014).

Har du inte ett fullständigt personnummer kan du kontakta kontaktcenterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan) så hjälper de dig med anmälan.

När får jag mitt kort?

När du har gjort din ansökan tar det cirka två arbetsveckor att få ditt kort hemskickat.

Var kan jag resa?

Fritidskortet avser fritt resande med Hallandstrafikens bussar, Krösatågen och Västtågen inom hela Halland.

När kan jag resa?

Resekortet gäller mellan klockan 15–04 måndag–fredag skol- och studiedagar samt dygnet runt under lov- och helgdagar. För jullovet avser det tiden mellan höstterminens sista dag och vårterminens första dag. För sommarlovet gäller tiden 15 juni–15 augusti. Resor som du gör under andra tider bekostar du själv.

Observera! - Nu byter Hallandstrafiken plastkort för Fritidsbiljetten plus

Med start under vecka 7 kommer Hallandstrafiken att byta ut de gamla resekorten för Fritidsbiljetten plus. Alla unga som redan fått ett fritidskort via Hylte kommun kommer få ett nytt plastkort hemskickat till sig från Hallandstrafiken tillsammans med information och instruktioner. Tills det nya plastkortet kommit kan man fortsätta resa på det gamla resekortet utan kompletterande inspektionskvitto. Mer information om det nya platskortet och viktiga datum går att läsa på Hallandstrafikens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Viktigt!

När du har fått ditt fritidskort är det viktigt att du går in på Hallandstrafikens webbplats och registrerar kortet under Mitt konto. Är kortet inte registrerat kan du inte få ett nytt om du skulle tappa kortet.  

Kontakt