Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Fritidskort för unga under 20 år

Hylte kommun erbjuder dig som är boende i kommunen och är under 20 år gratis resande med Hallandstrafiken under vissa tider på dygnet. Erbjudandet gäller under 2020 och du anmäler dig via kommunens e-tjänst i länken nedan. Därefter skickas ett resekort hem till dig. Erbjudandet är personligt och gäller endast personer som är folkbokförda i Hylte kommun och är mellan 7 och 19 år (födda år 2000 till 2013).

Har du inte ett fullständigt personnummer kan du kontakta kontaktcenterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan) så hjälper de dig med anmälan.

När får jag mitt kort?

När du har gjort din ansökan tar det cirka två arbetsveckor att få ditt kort hemskickat.

Var kan jag resa?

Fritidskortet avser fritt resande med Hallandstrafikens bussar, Krösatågen och Västtågen inom hela Halland. Observera att kortet inte gäller för resor med Öresundståg och Pågatågen.

När kan jag resa?

Resekortet gäller mellan klockan 15–04 måndag–fredag skol- och studiedagar samt dygnet runt under lov- och helgdagar. För jullovet avser det tiden mellan höstterminens sista dag och vårterminens första dag. För sommarlovet gäller tiden 15 juni–15 augusti. Resor som du gör under andra tider bekostar du själv.

Viktigt!

När du har fått ditt fritidskort är det viktigt att du går in på Hallandstrafikens webbplats och registrerar kortet under Mina sidor. Är kortet inte registrerat kan du inte få ett nytt om du skulle tappa kortet.  

Kontakt