Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Cykelvänliga Hylteslingan

Cykel

Hylteslingan är en cykelvänlig tur på 165 km som tar dig runt i vackra Hyltebygden. För att hinna njuta av allt som möter dig längs vägen rekommenderas att du delar upp cykelturen i lämpliga etapper. Till din hjälp finns karta med cykelvänliga aktörer i Hyltebygden och Sväng på styret-tips på vad du kan se och uppleva längs vägen. Du kan också ladda ner en GPX fil i din tränings- eller navigeringsapp.

Hylteslingan med start i Norre Katts park

Du kan självklart välja att börja och avsluta din cykeltur på Hylteslingan vart du vill, men börjar du i Halmstad så cyklar du på Hylteslingan via Norre Katts park, fotbollsarenan Örjans vall och Slottsmöllan med siktet inställt på Åled.

Du fortsätter färden genom den vackra Nissadalen och rullar så småningom in i landskapet Småland, men befinner dig fortfarande i Hallands län. Du kommer att passera små samhällen och byar, djupa skogar, öppna hagmarker och uppleva vackra sjösystem på din cykeltur genom Hyltebygden.

Den sista sträckan innan du är tillbaka i Halmstad går via Simlångsdalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, en sägenomspunnen och naturskön trakt. Här finns möjlighet att äta, övernatta och många vackra platser att besöka.

Fler tips i anslutning till Hylteslingan

Hylteslingan ansluter till:

Bolmen Runt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upptäck Småland på cykel - Bolmen Runt erbjuder 15 mil på cykel kring Sveriges tionde största sjö. Här upplever du på nära håll mystiska skogar, öppna ängsmarker och glittrande sjöar i en genuin småländsk miljö.

Bolmen Runt ansluter till:

Sydostleden

Sydostleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bjuder på en varierande natur- och kulturupplevelse på 270 km mellan Växjö och Simrishamn. Leden har 7 etapper och är nästintill bilfri.

Bolmen Runt ansluter också till:

Banvallsleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Banvallsleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. använder två nedlagda smalspåriga tågsträckor, Halmstad – Bolmens järnvägar och Karlshamn – Vislanda – Bolmens järnvägar. Leden är 250 km lång .

Banvallsleden ansluter till:

Kattegattleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kattegattleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en 395 km lång cykelled med unikt havsnära läge som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Kattegattleden är indelad i 8 delsträckor.

Kontakt