Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad

Förintelsens minnesdag 27/1 och utställningen "RAZA - Om att sortera människor" på Hylte bibliotek

Vi uppmärksammar Förintelsens minnesdag med utställning och filmvisning. Fram till 3/3 visas utställningen "RAZA - Om att sortera människor" på Hylte bibliotek.
En miniutställning om rastänkandets historia och om var idéerna om ras kommer ifrån. Utställningen är producerad av Forum för levande historia och kompletterad med bilder av Tina Hildesjö Persson.

Idag 27 januari, visar vi även filmen: Bibliotek före, under och efter Förintelsen. Ett samtal om nazisternas biblioteksplundringar.
Medverkande: Magnus Rodell, lektor i idéhistoria och Anders Rydell, journalist och författare til böckerna "Boktjuvarna: Jakten på de försvunna biblioteken" och "Plundrarna: Hur nazisterna stal Europas konstskatter". Filmen är producerad av Stockholms Stadsbibliotek.

Dagens boktips "Boktjuvarna: Jakten på de försvunna biblioteken" av Anders Rydell knyt an till Förintelsens minnesdag som uppmärksammas idag 27/1. Läs Helenas boktips på Hyltebiblioteken blogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och låna boken på biblioteket


Kontakt