Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Bokcirkelkassar

Sugen på att starta en bokcirkel?

Där får du chansen att träffa  intressanta människor, läsa sådant du kanske inte skulle läsa annars, fördjupa läsupplevelsen och lära dig mycket nytt. Hylte bibliotek erbjuder utlån av bokcirkelkassar. Varje bokkasse innehåller 6-8 böcker av samma titel. Lånetiden är 8 veckor.
Så samla ett gäng vänner och sätt igång och bokcirkla !

Du kan söka upp bibliotekets alla bokkassar i bibliotekskatalogen.
Gör så här: Gå in på Hyltes bibliotekskatalog på Internet: https://hylte.bibkat.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
I sökfältet skriver du in ordet bokkasse.
På Hylte bibliotek finns har bokcirkelkassarna ett eget rum, och fler finns i magasinet. På Torups och Unnaryds bibliotek finns också bokcirkelkassar, du kan också reservera bokcirkelkassar och sedsan hämta dem på Hylte, Torup eller Unnaryds bibliotek.

Nya  bokcirkelkassar:

Vårens bokkassar finns nu att låna. Vissa böcker finns som pocket i bokcirkelkassarna, tycker du att texten är för lite så fråga oss gärna om vi har fler exemplar på något av Hyltebiblioteken eller om boken finns som ljudbok eller storstil.Du kan redan nu reservera dig på en bokkasse. Biblioteket kontaktar dig när bokkassen finns klar att hämta.

De sju systrarna: Maias bok – Lucinda Riley
Lucinda Riley har gjort en världssuccé med romansviten om de sju adoptivsystrarna, som bygger på berättelsen om stjärnbilden Plejaderna. De sex systrarna har hämtats från olika platser i världen av sin adoptivpappa miljonären Pa Salt och sedan växt upp tillsammans på hans vackra egendom vid Genevesjöns strand, den sjunde systern har inte hittats. När Pa Salt oväntat dör ställs systrarna inför förändringar i sina liv. De är nu vuxna och får ledtrådar till sina biologiska föräldrar som de kan välja att följa om de vill, frågan är om de vill och vågar. Släktroman med många historiska återblickar.

Historieläraren – Matt Haig
Spännande och lite ovanlig roman: Tom Hazard jobbar som historielärare på en grundskola i London och verkar vara en ganska vanlig 41-åring. Men han har en hemlighet, han åldras mycket långsamt och har upplevt flera av de historiska händelser han undervisar om.

Det första schiffret – Denise Rudberg
Historisk roman. Första delen i serien Kontrahenterna. Tre unga kvinnors liv förändras för alltid 1940 när de flyttar till andra världskrigets Stockholm och blir utvalda att arbeta med signalspaning och försöka knäcka tyskarnas kod.

Prästens lilla flicka – Susan Casserfelt
Psykologiska spänningsromaner med mycket action. Första delen i nya serien Höga Kusten. En snöstorm drar in över Höga Kusten samtidigt som en flicka försvunnit.

Mrs Sinclairs resväska – Louise Walters
Gripande roman om familjehemligheter. I en bok som tillhört farmodern upptäcker Roberta ett brev från hennes avlidne make, en polsk pilot som Dorothy träffade under andra världskriget. Men det är något konstigt med brevet, det har en sorgsen och förebrående ton och är skrivet efter hans förmodade död

Factfulness: tio knep som hjälper dig att förstå världen – Hans Rosling, Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling
Hans Roslings kända bok om hur vi uppfattar och ibland missförstår läget i världen ”I Factfulness visar Hans Rosling varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd.”

Vissa böcker finns som pocket i bokcirkelkassarna, tycker du att texten är för lite så fråga oss gärna om vi har fler exemplar på något av Hyltebiblioteken eller om boken finns som ljudbok eller storstil.

Du kan söka upp bibliotekets alla bokkassar i bibliotekskatalogen. Gör så här: Gå in på Hyltes bibliotekskatalog på Internet: https://hylte.bibkat.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I sökfältet skriver du in ordet bokkasse.

Kontakt