Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Digidelcenters länksamling

Tycker du det är svårt att hitta bra informationskällor på Internet, det tycker vi också, så därför har vi börjat samla på länkar vi tycker är bra. Tanken är att länksamlingen kommer att uppdateras kontinuerligt när vi hittar fler bra länkar. Vi försöker att samla länkarna under olika teman för att göra det lätt att hitta bland dem.

Källkritik och källtillit:
Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Internetstiftelsen - källkritik på internet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Genomskåda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - utbildningsfilmer om internet från UR Play
Källkritikbyrån Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
MIK Sveriges kunskapsbank  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Här finns något för alla som vill stärka sin medie- och informationskunnighet. Statens Medieråd.

Bli säker på nätet: Hösten 2021 anordnades en dag med informationssäkerhet som tema.
Så skyddar du dig mot nätfiske Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Jan Olsson, Polisen av Internetkunskap
Kristofer Söderholm pratar om BankID och e-legitimation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Internetstiftelsen
Så skaffar du det bästa lösenordet – Måns Jonasson, Internetstiftelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Så e-handlar du säkert Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Nina Jelver och Anne Bardeman, Svensk Handel - Internetkunskap

Intressanta poddar att lyssna på:
Bli Säker-podden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Bli Säker-podden kommer varje fredagsmorgon då Karl Emil Nikka och Tess Hamark samtalar om de senaste säkerhetsnyheterna.

Medieborgarpodden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
En podcast producerad av Statens medieråd om livet på nätet med fokus på medie- och informationskunnighet. Är du nyfiken på källkritik, vad vilseledande nyheter och information är för något, relationer online samt demokrati och upphovsrätt då är detta podden för dig! Programledare är Helena Dal:

Andra intressanta länkar:
Biblioteken i Halmstad har gjort ett antal youtube filmer med minikurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om molntjänster, surfplattor och annat intressant.

Seniorsurfarna - programserie på UR Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Internet, BankID och appar behöver inte vara så komplicerat

Kontakt