Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Biblioteket i Hyltebruk är huvudbibliotek

Biblioteket Hyltebruk

Välkommen till Hylte bibliotek

Huvudbiblioteket i Hyltebruk är det största av de tre biblioteken och har den bredaste boksamlingen för barn och vuxna. Här finns utrustning för att du ska kunna använda internet, göra utskrifter, kopiera, scanna eller faxa dokument.

Fackböcker

Här finns bland annat en stor fackboksavdelning med bland annat kurslitteratur,  reparationshandböcker och körkortsböcker på olika språk. Gillar du musik finns notböcker, musikkonserter på DVD, musik på CD och biografier av kända artister. 

Skönlitteratur

Biblioteket har även en stor samling av skönlitteratur som är uppdelad i olika avdelningar som till exempel deckare/thrillers, historiska romaner, kärleksromaner, fantasy, poesi, böcker med stor stil, böcker på lättläst svenska samt Världshyllan med litteratur på olika språk.

Bokcirkelkassar

Bibliotekets bokkassar har fått ett eget rum. Här finns 6-8 exemplar av samma titel i en bokkasse, perfekt för en bokcirkel. Lånetid är åtta veckor.

Andra medier

Ljudböcker finns på CD-skiva eller MP3-skiva. Talböcker med personlig service eller tjänsten "egen nedladdning" finns för dig med lässvårigheter. Hyrfilmer av olika slag där klassiker och filmade böcker dominerar bibliotekets utbud.

Internet

På bibliotek i Hyltebruk finns det fem internetdatorer med koppling till en skrivare/kopiator. Lånet av dator är gratis. Har du egen enhet med dig kan du komma ut på Internet via biblitotekets fria wifi.

Skriva ut, kopiera, scanna och faxa

Utskrifter och kopior är svarvita (ej färg), kostar 1 kr/sida och betalas i kopiatorns myntmaskin.Det är gratis att scanna pappersdokument till USB-minne. Bibliotekspersonalen kan hjälpa dig att faxa viktiga dokument. Det kostar 10 kr för fax inom Sverige och 30 kr till utlandet.

Inköpsförslag

Är det något du saknar? Du är välkommen att lämna inköpsförslag, antingen direkt till personalen i biblioteket eller via bibliotekskatalogen 

Förändrade öppettider:
På måndag 13/6 övergår vi till sommaröppettider på Hyltebiblioteken.
Sommaröppettider har vi under perioden 13/6 - 14/8 2022

För Midsommarhelgen gäller följande öppettider:
Hylte folkbibliotek
Torsdag 23/6 10.00-14.00
Fredag 24/6 Stängt

Sommar Öppettider för Hylte bibliotek 13/6-14/8 2022

Måndag

10.00-19.00

Tisdag

Stängt

Onsdag

10.00-13.00

Torsdag

10.00-19.00

Fredag

10.00-13.00


Kontakt