Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Meröppet på Hyltebiblioteken

Meröppet är en självservice som innebär att du kan få tillgång till bibliotekens lokaler även när de är obemannade. Meröppet gällar alla dagar mellan kl. 7.00-22.00 året runt. Då kan du själv låna böcker, läsa tidningar eller sitta och studera. Du kan också låna internetdator, skrivare, kopiator eller bibliotekets fria wifi.

Ansöka om att bli meröppet-låntagare

Du måste vara minst 18 år för att ansöka om att bli meröppet-låntagare. Ansöker gör du på biblioteken i Hyltebruk, Torup eller Unnaryd. Du får godkänna avtal och regler för bibliotekets meröppet-låntagare och sedan får du hjälp med lånekort, pinkod och en passerbricka.

  • Passerbricka - för att komma in bibliotekets lokal behöver du en passerbricka med pinkod.
  • Lånekort med pinkod - för att kunna låna och återlämna böcker i självservicedatorn behöver du ett lånekort med pinkod.
  • Registrera lånekort - ditt lånekort med pinkod behöver registreras i bibliotekets datorbokningssystem för att du ska kunna logga in på en internetdator.

Olika utrustning på biblioteken

Det finns olika utrustning på de tre biblioteken vad det gäller att kopiera, scanna och skriva ut dokument. Prata med personalen för att få veta hur utrustningen fungerar på respektive bibliotek.

Kontakt