Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Vårens arrangemang

Kultur vårens evenemangs 2020

Hylte Kultur och Bibliotek har som mål att kunna erbjuda ett blandat utbud av utställningar och vernissage, författatbesök, musikkvällar, barnteater och allsångskvällar.

Bio i Hylte på Forum - Nu har bion startat upp igen med många spännande filmer och på programmet. För att se vilka filmer och tider besök webbplatsen Forumhylte.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program för barn och unga hittar du ockå under rubriken "Kulturarrangemang för barn & unga" och där kan du även anmäla dig till föreställningarna.

Våren 2022

Tisdag 26/4 Poesi-gympa kl 12:05 – Vid flera tillfällen under våren

Första tillfället är den 25 januari 2022, kl 12:05 på biblioteket.

Sen en gång i månaden:
22/2, 29/3 och 26/4, samma tid och plats

Rör dig till poesi så får både din kropp och själ en genomkörare samtidigt!
Poesigympa förenar rörelser med poesi och musik. Passet är lugnt och påminner om enkel pausgympa, yoga, stretch och tai chi. Du behöver inga speciella kläder och blir inte jättevarm. Däremot får du lösa upp axlar och nacke och öva balans i lugn takt.
Poesigympan leds av Marja Kulju och Åsa Engberg
Välkomna!

Babycafeér i april!


Barn 0-18 månader med föräldrar är varmt välkomna till vårens Babycafeér.
Det bjuds på sång, språklek och boktips, ev. äldre syskon är också välkomna.

Torups bibliotek fred. 8/4 kl. 10-11
Hylte bibliotek torsd. 21/4 kl. 10-11
Unnaryds bibliotek onsd. 27/4 kl.10-11

Familjeaktivitet vid sagopromenaden på Örnvallen

Datum: lördagen den 7 maj
Tid: kl. 14:00
Ålder: ca 0-8 år

Kom och gå vår nya sagopromenad "Kaj lär sig spela fotboll"! På plats är ungdomar från Hyltebruks IF, som visar olika bollövningar. Åsa och Sanna från biblioteket boktipsar och bjuder på fika. Hoppas att vi ses!


Fredag 20/5 Konsert på Forum: Charm of Finches


Charm of Finches består av systrarna Mabel and Ivy Windred-Wornes, från Melbourne i Australien. Tillsammans gör de melankolisk indiefolk om kärlek, sorg och viskande träd, med sångstämmor som vävs samman till en magisk enhet. Lågmält och vackert men samtidigt med en oemotståndlig inneboende kraft och styrka.

Duon har hyllats stort hemma i Australien och nu börjar de erövra världen. Deras tredje album "Wonderful Oblivion" släpps inom kort av New York-baserade labeln AntiFragile Music. Missa inte en unik konsertmöjlighet med två fantastiska artister!

Kostnad 100kr som betalas på plats med swish, kort eller kontant.

När? Fredag 20 maj kl 19:00
Var? Forum i Hyltebruk
Boka din plats via denna länk: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Lördag 21/5 Konsert på Forum: Sånger från Duvemåla hage

Musikalartisterna Jacob Andréas och Josefine Isaksson sjunger och berättar om Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikaliska verk. Tillsammans med pianisten Mats Sköldberg framför de valda sånger från Chess, Benny Anderssons Orkester, Hjälp Sökes och Kristina från Duvemåla. Jacob och Josefine spelade tillsammans Karl Oskar och Kristina vid ett flertal tillfällen då Duvemåla sattes upp på Göteborgsoperan 2013–2014.

Medverkande: Jacob Andréas, Josefine Isaksson och Mats Sköldberg, piano

Kostnad 100kr betalas på plats med swish, kort eller kontant.

När? Lördag 21 maj kl 19:00
Var? Forum i Hyltebruk
Boka din plats via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biblioteket i Hyltebruk har tillgänglighetsanpassad parkering belägen ungefär 10 meter från byggnadens entré. Från entreplan finns hiss upp till andra våningen där biblioteket och Hörsalen finns. Här finns även tillgängligehtsanpassad toalett. I Hörsalen där många arrangemang hålls finns hörslinga installerad.

Kontakt