Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Utlån av utrustning till kulturföreningar

Hylte kommun erbjuder kulturföreningar att låna utrustning. Även kommunens egna verksamheter kan låna utrustningen.

Utrustningen bokas, hämtas och återlämnas på Hylte folkbibliotek under ordinarie öppettider på telefon 0345-181 56.

Följande utrustning finns för utlån:

Projektor
Liten bärbar projektor, som lätt kopplas till dator, vid visningar och presentationer. Mycket enkel att använda, snabbguide medföljer.

Guideutrustning
Håller din förening guidade visningar eller större sammankomster utomhus eller inomhus?  Då kan föreningen låna guideutrustningen som består av en bärbar högtalare med axelrem och en mikrofon. Laddare, batteri och instruktionsbok medföljer.

Utställningsskärmar
Hylte kommun har tre stycken tredelade skärmar på hjul för utlån till föreningar som har utställningar. Det finns tavelkrokar till utställningsskärmarna.

Gratis utlån

Utrustningen är gratis att låna men kan bara lånas av kulturföreningar i Hylte kommun. Till kulturföreningar räknas föreningar som anordnar olika typer av kulturarrangemang som är öppna för allmänheten. Exempel på kulturföreningar: samhällsföreningar, hembygdsföreningar, nykterhetsförbund samt kulturföreningar som verkar inom musik, konst, litteratur och teater.

Regler för utlån

Firmatecknare i kulturföreningen får låna utrustningen.
Gör så här:
Första gången en förening lånar utrustning så ta med årsmötesprotokoll där det står vilka som är firmatecknare i föreningen.
Firmatecknare får låna utrustning mot uppvisande av legitimation. Även kommunens personal bör kunna legitimera sig för att låna utrustning. Utrustningen ska återlämnas i tid och i samma goda skick som vid utlån. Privat lån av utrustning ej tillåten!

Kontakt