Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Jag vill ha något att göra

Vill du ha något att göra om dagarna? Eller vill du ha något att göra på din fritid? Här har vi samlat olika verksamheter som kan hjälpa dig, oavsett om du går i skolan, har hoppat av skolan eller är arbetslös.

Arbetsförmedlingen (18-29 år)

Om du är arbetslös kan du få hjälp via Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du som är ung kan få hjälp genom något som heter ”Unga till arbete” som är för unga 18-29 år. Har du en funktionsnedsättning kan du få extra stöd för att övergången mellan skolan och arbetslivet ska bli så smidig som möjligt. Om du redan har kontakt med till exempel försäkringskassan kan din handläggare hjälpa dig att få kontakt med Arbetsförmedlingen.

Boost Hylte

Boost Hylte anordnar aktiviteter för unga (15-30 år) till exempel föreläsningar, kreativa aktiviteter, rekryteringsträffar, föreställningar, allt efter önskemål från unga själva! Har du förslag på vad du skulle vilja se mer av, hör av dig till Boost Hylte via sociala medier. Via ”Idepengen” kan du som ung få upp till 7.000 kronor för att själv genomföra en aktivitet eller ett evenemang.

Hylte Fritidsgård

Fritidsgården i Hyltebruk är öppen för alla mellan 13-18 år. Där kan man fika, lyssna på musik, plugga, spela tv-spel, hänga med kompisar med mera. Det anordnas även aktiviteter och utflykter tillsammans med de unga.

Förutom Fritidsgården i Hyltebruk så finns det även mobil fritidsgård. Den mobila fritidsgården har aktiviteter för 10–18-åringar och finns en kväll i veckan på följande orter: Unnaryd, Landeryd, Torup, Rydöbruk och Kinnared.

Följ Hylte Fritidsgård och Mobil fritidsgård på sociala medier för öppettider och mer information!

Fältsekreterare

Om du känner att du behöver någonting att göra, funderar på att hoppa av skolan, börja plugga eller någonting annat så kan fältsekreteraren ge dig råd, bolla idéer eller hjälpa dig vidare.

Paradigm

Paradigmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns för att du som är 18-29 år med behov av mer stöd på grund av till exempel en funktionsnedsättning och/eller psykiska ohälsa ska komma närmre arbete eller utbildning. I Paradigm får du delta i gruppaktiviteter och få enskilt stöd. Aktiviteter som erbjuds är bland annat kunskap om samhället och arbetsmarknad, studiebesök på företag och hälsofrämjande insatser.

Studie- och yrkesvägledning

Går du i skolan just nu men funderar på att hoppa av? Vet du inte vad du vill göra efter skolan? Funderar du på att börja plugga? Undrar du om du har behörighet till en viss utbildning? Då kan du ta kontakt med studie- och yrkesvägledningen på din skola.

Går du på Örnaskolan så finns mer information här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du går på IM-gymnasiet eller är över 20 år kan du vända dig till vuxenutbildningen.

Går du på annat gymnasium finns information på din gymnasieskolas hemsida.

Treklövern

Om du är över 18 år och har allvarliga och långvariga psykiska besvär som påverkar ditt liv kan du få hjälp via Omsorgskontoret. Treklövern är en dagverksamhet som vänder sig till dig med psykiska funktionsnedsättningar som inte arbetar eller studerar. Dagverksamheten ska ge meningsfull sysselsättning, gemenskap, personligt stöd och en god social samvaro.

Kontakt