Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Feriearbete för ungdomar 2023

Är du mellan 16 och 20 år (födda 2003 - 2007), folkbokförd i Hylte kommun och önskar sommarjobb? Vi erbjuder arbete inom de olika kommunala verksamheterna som till exempel äldreomsorg, lokalvård, barnomsorg med mera. Ansökan till feriearbete inom kommunen är öppen mellan 1 mars - 31 mars. Ansök idag!

Feriearbete innebär att ungdomar kan få prova på olika uppgifter inom kommunens verksamheter, exempelvis förskola och fritidsverksamhet, lokalvård, äldreomsorg eller turism. Det är en chans för unga att få en första erfarenhet av arbetslivet, utforska eventuella framtida yrkesval samt en möjlighet att få referenser för framtida jobbsökande.

Alla som söker kommer troligtvis inte att få en plats eftersom antalet sökande normalt är många. Hylte kommun har inte heller möjlighet att lova en plats inom ett visst område, men vi arbetar för att göra en sån bra matchning som möjligt utifrån de val och beskrivningar du gjort i din ansökan.

Feriearbetet är indelad i tre perioder:

  • Period 1: v. 24 - 26, 12 juni - 30 juni, ej midsommarafton
  • Period 2: v. 27 - 29, 3 juli - 21 juli
  • Period 3: v. 30 - 32, 24 juli - 11 augusti

Arbetstider och lön

Du som blir erbjuden feriearbete kommer att arbeta totalt 90 timmar under en treveckorsperiod. Årets löner är ännu inte fastställda. Förra årets löner var 80 kronor i timmen för dig som är under 18 år och 93 kronor för dig som är över 18 år. Lönen för 2023 meddelas senare.

Erbjudande om feriearbete skickas ut senast v.18.

Senast vecka 18 kommer alla få svar på sin ansökan om feriearbete. Alla ungdomar kommer få svar via e-post, oavsett om de har fått en plats eller inte. De som blir erbjuden en plats kommer även få ett brev på posten. Du måste lämna besked på om du tackar ja till platsen, annars kommer erbjudandet gå över till någon annan.

Har du frågor om feriearbete, kontakta Johanna Söderlund via e-post johanna.soderlund@hylte.se eller via telefonnummer 072-179 32 79.

Ansök om feriearbete via vår e-tjänst HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt