Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Handböcker och material

Film om Integration Halland

Integration Hallands film ger en kort sammanfattning av projektet. Under drygt fyra minuter får du som tittare veta det viktigaste om historia, syfte och upplägg. Styrgruppens ordförande, projektledaren, aktivitetsledare och nyanlända medverkar och ger tillsammans en god inblick i vad projektet har handlat om.

Film om Integration Halland - Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verktygslåda ger handfasta tips för språkutveckling

Integration Hallands medarbetare har samlat sina mest handfasta tips och strategier för att hjälpa människor i deras språkutveckling i en 20-sidig ”verktygslåda”.

En del tips och strategier passar bäst för nyanlända som nyligen börjat prata svenska, andra passar för dem som kommit en bit på väg i sin språkutveckling. Tipsen tar stöd i inlärningsteorier.

Verktygslådan är i första hand tänkt att användas i arbetsförberedande aktiviteter men flera tips kan med fördel även användas exempelvis av studieförbund eller arrangörer av språkkaféer.

Verktygslåda för språkutveckling Pdf, 2.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Råd och tips för arbete med värdegrundsfrågor

Integration Hallands medarbetare har sammanställt olika situationer som har uppstått i projektet och som har anknytning till jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering. I en handbok ger de konkreta tips och råd som kan underlätta och förstärka arbetet med värdegrundsfrågor.

Handbok för värdegrundsfrågor Pdf, 954.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Beskrivning av projektets arbete

De metoder som har använts av Integration Halland och erfarenheterna från dessa har sammanställts i Metodbeskrivning – så har projektet arbetat. Tanken är att de ska kunna användas inför planeringen av kommande projekt.

Metodbeskrivningen tar upp upplägg och innehåll i Integration Hallands aktiviteter, liksom hur projektledningen metodiskt har jobbat med strukturer, samverkansfrågor och lärande.

Metodbeskrivning - så har projektet arbetat Pdf, 2.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Inspireras av 49 europeiska integrationsprojekt

Gott om inspiration till bra integrationsarbete får man i häftet A transnational Project and its Results. I detta beskrivs ett urval av projekt – 49 stycken – som alla varit en del i det internationella Leaderprojektet IIRA, Immigrant Integration to Rural Areas. Integration Halland var med i detta tillsammans med LLUH, Lokalt ledd utveckling Halland, från 2017 till avslutningen i januari 2019.

I IIRA har integrationsprojekt i Tyskland, Österrike, Finland och Sverige deltagit för att utbyta erfarenhet om integrationsarbete

IIRA:s rapport Pdf, 2.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt