Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-10-03

Årets nybyggarpris till företag i Landeryd

Det blev landerydsborna Bob Looijen och Anne van Hirtum, ursprungligen från Holland, som hedrades med priset Årets nybyggare i Halland. I går hölls en prisceremoni på Halmstad slott.

Varje år delas Carl XVI Gustafs pris, Årets Nybyggare, ut till två företagare med utländsk bakgrund. Priset är ett sätt att hedra och lyfta fram företagsamma individer med invandrarbakgrund som har lyckats överkomma alla hinder och startat och utvecklat ett företag.
”Vi vill genom priset få omvärlden att förstå de speciella omständigheter som gäller för många invandrare som väljer företagande som försörjningsmodell. Vi vill också försöka bryta den stereotypa bild många har om invandrarföretag, skriver IFS".

Två företag nominerade

Priset är uppdelat i två delar, Årets nybyggare och Årets nystart. I år var två företag från Hylte kommun nominerade till Årets nybyggare i Halland. Dels Bob Looijen och Anne van Hirtum från Holland. De driver sedan två år tillbaka en gård i Landeryd där de erbjuder naturupplevelser med butik, växthus och café. Dels Susan Johansson, som kommer från Tyskland och driver Rydö golfkrog.

Värdefulla upplevelser

Linda Wennerholm, näringslivsutvecklare, Hylte kommun, var med på ceremonin när landerydsparet fick ta emot priset.
- Anne och Bo, på förtaget Proträd, fick pris för sin satsning på upplevelser i den svenska naturen. De visar både besökare från andra länder och människor som bor i Sverige på många fantastiska upplevelser som vi tar för givet. Ett stort tack till dem för att de påminner oss om vårt vackra land.

Kontakt