Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-10-16

Boost Hylte - En satsning på unga vuxna 18-29 år i Hylte

För att främja hälsan behövs insatser på bred front. I januari startar projekt Boost Hylte för att ge unga vuxna möjligheten att utvecklas, inspireras och se möjligheterna på hemmaplan.

Projektet vänder sig till alla unga vuxna i Hylte kommun, i åldern 18-29 år. Med föreläsningar, workshops, studiebesök på företag och i föreningslivet erbjuder man ett smörgåsbord av aktiviteter där deltagarna väljer de delar som inspirerar just dem.

- Vi vänder oss till alla unga vuxna i Hylte kommun. Oavsett om personen ifråga arbetar, söker jobb, utbildar sig eller inte gjort något vägval ännu, berättar Josefine Eirefelt, fritids- och folkhälsochef i Hylte.

Deltagarstyrt program

Bakom projektet står Hylte kommun och Region Halland. Alla unga vuxna i Hylte kommer under hösten att erbjudas att fylla i en webbenkät. Resultatet blir innehållet i aktivitetsprogrammet. Man kommer även att skapa en webbplats som kommunikationsplattform i projektet.

- Vi kommer att börja bygga hemsidan nu i höst med information om vad vilka föreläsningar som är på gång med mera. Vi kommer även att lägga ut en webbenkät som vi hoppas att många fyller i så att vi får ett riktigt bra aktivitetsprogram som passar många, säger Josefine Eirefelt.  

Positiv utveckling

Boost Hylte startar i januari och pågår under hela 2014. Aktiviteterna genomförs två gånger varje månad. Projektet finansieras av Leader Halland, Region Halland och Hylte kommun. En projektledare på 50 % kommer att driva projektet tillsammans med en styrgrupp med representanter från kommunen och regionen och en referensgrupp med deltagare från förenings- och näringsliv.

- Vi är många aktörer i det här som ser ett behov av att målgruppen unga vuxna prioriteras. Vi vill gemensamt inspirera till personlig utveckling och även visa på möjligheter med att bo och verka i Hylte kommun.

Kontakt