Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-09-19

Familjehem till ensamkommande flyktingbarn/ungdomar sökes!

Just nu kommer det många ensamkommande flyktingbarn/ungdomar till Hylte kommun som är i behov av en familj att bo i. Vi söker familjer och personer med olika bakgrund och erfarenheter. Ett familjehem kan bestå av en eller flera vuxna, med eller utan barn. Som uppdragstagare har du en stabil situation och ett socialt engagemang.

Barnen och ungdomarna som kommer är på flykt från oroligheter och krig. De är individer med olika personligheter och intressen. Gemensamt är att de är ensamma, saknar stöd från vuxna och behöver bygga upp ett nytt nätverk.

En del får permanent uppehållstillstånd (PUT), andra avvisningsbeslut. En del återförenas med sina föräldrar i Sverige eller i något annat land, andra förblir själva i Sverige utan sina föräldrar. I stort sett är alla barnen ifrån sina föräldrar under ett antal år och lever med längtan efter sina föräldrar och hoppet om en återförening.

Är Ni intresserade av att vara familjehem under en kortare eller längre tid och därmed öppna Ert hem och hjärta för ett barn/ungdom? Hör då av er till:
Lotten – 0345-182 50, lotten.gustafsson@hylte.se  eller
Angela – 0345- 180 39, angela.svensson@hylte.se


Kontakt