Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-05-07

Förtidsröstningen öppnad

Söndagen den 25 maj 2014 är det val till Europaparlamentet. Från och med onsdagen den 7 maj och fram till valet är det möjligt att förtidsrösta på följande platser i Hylte kommun:

  • Torups Byggshop, Bosgårdsvägen 30
  • ICA Målet Kinnared, Brovägen 11
  • Unnaryds Servicecenter, Bolmenvägen 9
  • Kommunhuset i Hyltebruk, Storgatan 8

I butikerna som erbjuder förtidsröstning sker detta under ordinarie öppettider. I kommunhuset är öppettiderna uttökade under denna tiden.

Valmyndigheten skickar ut röstkort till alla röstberättigade under perioden 2-7 maj. På röstkortet finns bland annat information om öppettiderna för både förtidsröstningsställena och den egna vallokalen. Om röstkortet kommit bort kan man få hjälp med dubblettkort via kommunens växel.

Kommunala bud

Väljare som är sjuk, funktionshindrad eller gammal och inte själv kan ta sig till vallokal kan istället rösta med bud. Budet kan vara en anhörig, en vårdnadshavare, lantbrevbärare eller kommunalt bud. Besök hylte.se och val.se för mer information, eller kontakta valnämndens kansli via kommuns växel 0345-180 00.

Mer information om EU-valet?

Vill du veta mer om EU-valet? Välkommen till en informationsträff i kommunhuset den 12 maj kl. 18 för information från kommunen och Europa Direkt Halland.

Kontakt