Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-05-13

Gemenskap på Fritidshemmens dag

Den andra tisdagen i maj, varje år, firas Fritidshemmens dag i hela landet. Temat för i år är ”Kunskap i gemenskap” Detta har kommunens fritidshem tagit fasta på och jobbat med värdegrund och hållbarutveckling som sedan presenterats med utställningar runt om i kommunen.

Miljö och gemenskap

Fritidshemmen i Kinnared, Rydöbruk, Landeryd och på Örnaskolan valde att lyfta samarbetet lite extra och fira högtidsdagen tillsammans på Lindekullen i Hyltebruk.
- Alla fritidshemmen i kommunen har jobbat med samma tema men på olika sätt. Vi valde att göra något tillsammans där vi jobbat med kunskapen, om hållbarutveckling, på hemmaplan och gemenskap i de gemensamma aktiviteterna här idag, berättar personalen från de olika fritidshemmen.

Nya upplevelser

Dagen till ära fick alla barnen åka i en balvagn efter traktor upp till Lindekullen där sedan skräpstafett, tävling i skräpsamling och fika med glass stod på schemat. Utifrån temat genomfördes alla aktiviteter i blandade grupper för att ge barnen en chans att prova på att samarbeta i nya konstellationer, lära känna varandra och hitta nya vänner.

Kontakt