Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-02-03

Gott betyg för Götalandsmästerskapen

Amanda Robertsson och Caroline Andersson från SK Hylte tog hem bronset i klassens D 11-12

Toppbetyg! Suveränt arrangerat, löd utlåtandet från klubbledarna när de igår eftermiddag packade ihop efter helgens mästerskap på Örnvallen. Under dagarna två har SK Hylte, för första gången stått som värd för Götalandsmästerskapen i längdskidåkning.

I minusgrader och strålande solsken genomfördes helgens mästerskap i längdskidåkning på coolskianläggningen på Örnvallen i Hyltebruk, bättre kan det inte bli. In i det sista diskuterades det huruvida föret skulle räcka för de 308 anmälda. Medlemmarna i skidklubben Hylte tog det med ro.
- Vi var ett 30-tal som turades om att arbeta dygnet runt med snöproduktionen. Vi fick ihop banan och en rejäl hög med snö 12 dagar innan, efter det har vi egentligen inte varit oroliga, säger Gunnar Johansson, SK Hylte.

Under lördagen avgjordes de individuella tävlingarna och på söndagen Teamsprinten. Långarydstjejen Anna Johansson kom på fjärde plats i klass D 17-18, 10 km. Klubbkompisarna Amanda och Caroline tog hem bronset i klassen D 11-12. De hade inga problem med varken föret eller de branta backarna.
- Det gick jätte bra, det var fint att åka. Inte alls jobbigt, konstaterade tjejerna när de klev ned från prispallen.

Gunnar Johansson konstaterar att arrangemanget var värd allt slit.
- Det är en helt underbar känsla att vi tillsammans i skidklubben lyckats med ett sådant här stort arrangemang. En riktig fjäder i hatten. De blev fina dagar med många fina tävlande. Och alla våra lojala medlemmar som ställer upp, ett stort tack till dem!

Du hittar resultaten från helgen på SK Hylte hemsida.

Kontakt