Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-05-06

Hylte - årets näringslivsklättrare

Presskonferens om Årets klättrare i Halland

Under förmiddagen hölls en presskonferens om årets klättrare 2014.

Hylte kommuns näringsliv klättrar 43 placeringar på Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet i Sverige 2014. Det innebär att Hylte återigen blir årets klättrare i Halland.

Under tisdagsmorgonen släpptes siffrorna från Svenskt näringslivs undersökning över företagsklimatet i Sverige. Årets resultat är glädjande för Hylte och något som man valt att uppmärksamma från Svenskt Näringslivs sida. Hylte har i år klättrat 43 placeringar och blivit årets raket i Halland. Från plats 160 förra året till en 117:e plats i år. Under tisdagsförmiddagen hölls en preskonferens i Hylte för att berätta om placeringen.

Goda resultat

Undersökningen bygger på enkätsvar både från företagare och från politiker i kommunen, men också på statistik över t.ex. antal nystartade företag. De parametrar som förändrats mest under året är Tillgången till kompetens som ökat med 117 placeringar samt konkurrens med företag som ökat med 127 placeringar. Det är även en hel del nya företag som startas vilket syns på placeringen för nyföretagsamhet som förändrats från plats 242 till 162.

Mikael Kulanko, Regionchef på Svenskt Näringsliv är på plats för att berätta om resultatet.
- Det är extra roligt att denna utveckling händer just nu, i och med neddragningar och befolkningsutveckling som inte alltid varit gynnsam.

Lena Ivarsson från Martins Gräv är också på plats under mötet och håller med Mikael Kulanko.
- Jag tror att många har fått tänka om och tänka nytt. Man har insett att det krävs en nystart.
Martins Gräv är ett av de företag i kommunen som valt att expandera och bygga nytt nyligen.

Anledningarna till de goda resultaten kan ha att göra med till exempel svarstider hos kommunen, ärendehandläggningen och bemötande.
- I Hylte kommun har det hänt mycket de senaste åren. Och det beror mycket på att man har valt att lyfta näringslivsfrågorna och uppmärksamma dem, menar Mikael Kulanko.

Diplom och blommor

Kommunrådet Henrik Erlingson (C) fick stolt ta emot diplom och blommor för utmärkelsen.
- Detta är jätteroligt! Men vi ska tänka på att det är vår riktning och vår utveckling som är intressant. Inte hur vi placerar oss i förhållande till de andra i Halland, menar Henrik Erlingson (C).

Mikael Kulanko håller med men menar att vi inte kan nöja oss här.
- Detta är inga siffror att vila på. Det är som motion, något som vi helt enkelt måste jobba vidare med hela tiden för att upprätthålla.

Allt om rankingen kan du läsa på Svenskt Näringslivs wepplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontakt