Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-04-23

Hylte kommun årets näringslivsraket!

Henrik Erlingson (C) kommunråd och Mikael Kulanko, Regionchef Svenskt Näringsliv Halland

Henrik Erlingson (C) kommunråd tog emot diplomet för "Årets raket i Halland" som överlämnades av Mikael Kulanko på Svenskt Näringsliv.

Hylte kommun har stigit 27 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i Sverige under ett år. Hylte har klättrat mest i Halland och är årets raket!

Mikael Kulanko, regionchef för Svenskt Näringsliv Halland, besökte under eftermiddagen Hylte kommun för att berätta om den senaste mätningen av företagsklimatet. Svenskt Näringsliv har sedan 2001 rankat företagsklimatet i Sverige och i den senaste mätningen har Hylte kommun stigit 27 placeringar. Från plats 187 till plats 160.

I år tillfrågades cirka 70 000 företagare om deras syn på företagsklimatet i kommunen där de verkar. Rankingen baseras dels på företagarnas svar och dels på statistik från SCB och UC.

Attityd till företagande

Mikael Kulanko menar att det finns vissa faktorer som kan vara viktigare än andra i rankingen. Till exempel ämnet attityd. På frågan om attityden till företagande i kommunen har man klättrat 72 placeringar.

- Attitydfrågorna är viktiga och det är de som är grunden till ett gott näringsliv, menar Mikael Kulanko.

Parametern ”skolans attityd till företagande” är den parameter där kommunen stigit mest, med 129 placeringar.

- Under hösten 2012 började skolan i Hylte bjuda in sig till företagen, detta är mycket beundransvärt och en bidragande faktor till förändringen, menar Mikael Kulanko.

Hela Rapporten från Svenskt Näringsliv hittar ni under relaterad information till höger.

Kontakt