Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-11-18

Hylte.se i topp om tillgänglighet

Hylte kommun är bäst i landet när det gäller tillgänglighet på webben. Det konstaterar validerat.se som varje vecka mäter tillgängligheten på myndigheters och offentliga organisationer webbsidor. Hylte.se är en av de fem kommuner i Sverige som når upp till ett hundraprocentigt resultat.

Att en webbsida är tillgänglig innebär att så många som möjligt, oberoende av funktionsnedsättning eller tekniska begränsningar ska kunna ta del av innehållet. Oavsett om man använder en traditionell webbläsare eller exempelvis en skärmläsare ska man på ett enkelt sätt kunna tillgodogöra sig all information på en webbsida.

- Webbplatsen är en av våra viktigaste kommunikationskanaler och vi har lagt stor vikt vid tillgängligheten. Det är riktigt kul att arbetet ger resultat i testerna, säger webbansvarige Niclas Hagel:
- Vi jobbar också mycket med att informationen på webbplatsen ska vara lätt att hitta, läsa och förstå.

För att så många som möjligt ska kunna ta del av innehållet på en webbsida är det viktigt att den är uppbyggd på rätt sätt. När det gäller webbsidor är HTML-koden, det vill säga den kod som hela sidan är uppbyggd av, grunden till hur stabil och tillgänglig en sida blir. Det kan likställas med byggnationen av ett hus.

- Det är viktigt att ha en bra och stabil grund att bygga på och därefter följa standarder då man konstruerar huset, säger Niclas Hagel.

Du hittar resultatet av mätningen på validerat.selänk till annan webbplats

Kontakt