Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-08-30

Jubileumsveckan i Hylte invigd

Engagerade invånare, föreningar och politiker drog till med storsläggan idag när Jubileumsveckan "Hylte 40" år inleddes redan vid 10-tiden imorse.

På Örnaskolans högstadium samlades lärare och elever för att visa upp sin fina skola och bjöd besökarna på snittar, musik och bullbak i hemkunskapssalen.
- Det bästa med Örnaskolan är stämningen, både mellan oss elever och mellan lärare och elever. Sen har vi fräscha lokaler, det är stort och bra organiserat. Vi trivs på vår skola så det är kul att få visa upp den, konstaterade eleverna Linn Nielsen, Louise Granquist Karlsson och Alice Martinsson. 

Kanonkula och rim

Nya simbassängen i Örnahallen invigdes även den i förmiddags. Kommunråd Henrik Erlingson (C) bjöd både på tal med rim och kanonkula. ”Snudd på perfekt” var Henriks utlåtande om kanonkulan. Efter premiärdoppet var det fritt fram för alla att hoppa i plurret och de små barnen verkade trivas i nya barnbassägen Örnagrottan. Till barnens förtjusning bjöd Örnatrollet på både godis och ballong.  

En resa i tiden

Även i Jansbergs hembygdspark var det festlig stämning när bussresenärerna fick följa med i Långarydssläktens fotspår genom dramatiserade guidningar. Redan på parkeringen tog två nyfikna damer i sentida kläder emot besökaren:
- Va e de för fordon di komme i?

Ett stort tack

Samtidigt höll Gladiatorn och silvermedaljören Jenny "Kitsune" Adolfsson en mini föreläsning och träningsworkshop på Örnahallens Hälsocenter i Hylte.
- Det var här allting började. Det var här jag började träna, provade alla sporter jag kunde och skaffade mig goda vänner som gjorde att jag tyckte att det var kul att hålla på. Jag skulle vilja passa på att tacka alla er som engagerar er i föreningarna och lägger er tid på att träna barn- och ungdomar. Utan er hade inte jag varit där jag är idag, konstaterade Jenny, uppvuxen i Hyltebruk.

Äkta gemenskap

 I centrala Hyltebruk hissades för första gången Prideflaggan.
- Hylte kommun ska präglas av gemenskap och kärlek, vad budskapet från Henrik Erlingson (C) och oppositionsråd Ronny Löfquist (S) som hjälptes åt med uppgiften.

Prideflaggan, även kallad regnbågsflaggan, är en flagga skapad på 1970-talet i USA och som har spridits världen runt. Den är inte bara en symbol för homo-, bi- och transpersoner, utan står även för respekt för medmänniskor och tolerans.

Fulltecknat program

Ovanstående är bara några exempel på det som händer runt om i kommunen idag. Imorgon blir det Gammaldags marknad i Långaryd, öppethus i kyrkorna, musik, konstutställningar och utställningar på flera museer med mera. Jubileet fortsätter hela veckan lång. Du hittar programmet via nedanstående länk. Välkommen att fira du också!

Hylte kommun 40 år

Kontakt