Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-08-14

Kick-out för sommarlovsentreprenörer

Under tisdagseftermiddagen var det ”Kick-out” och avslutning för sommarlovsentreprenörerna i Hylte.

Sedan i juni har Hyltes sommarlovsentreprenörer arbetat med sina olika företag. De har fått utbildning i bokföring, sälj och hur man för kassadagbok. Nytt för i år har varit att man samverkat med Laholm och Halmstad vilket har gett entreprenörerna ett större nätverk.

- Vi har haft en stor hjälp av entreprenörerna i de andra kommunerna, säger Johanna Huttu som bedrivit sommarcafé i Hyltebruk. Man har kunnat höra av sig och fråga ”hur gör ni?”.

Alexander Engman planerade att jobba med turism och hjälp till föreningar på olika sätt men trillade in på släktforskning och barnpassning vilket breddade företaget till en ”alltjänst”.

- Jag har lärt mig väldigt mycket om hur företag faktiskt funkar i praktiken. Men det bästa har varit att få vara min egen chef under sommaren, säger Alexander Engman.

Sanna Andersson och Karolina Dahl valde att jobba med återvinning. Affärsidén gick ut på att cykla och hämta tomflaskor och tidningspapper med mera, hos privatpersoner, för att sedan lämna det på en återvinningsstation.

- Det har gått ganska bra berättar Sanna Andersson. Vi har fått ett tjugotal trogna kunder som gärna vill att vi fortsätter.

Dagens Kick-out innebär för sommarlovsentreprenörerna att de antingen kan avsluta företaget eller fortsätta i egen regi. Dock är det studier som väntar för entreprenörerna.

- Vi kommer att lämna över vår företagsidé till nästa års entreprenörer och se om någon annan vill ta vid, säger Sanna Andersson.

Vad kommer ni att ta med er i framtiden?
- Vi har lärt oss väldigt mycket om att sköta ekonomi och sånt, säger Johanna Huttu. Det har varit mycket jobb men väldigt roligt. Men det viktigaste är nog att våga lita på sin idé och det som är unikt med den och satsa!

Kontakt