Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2011-12-16

Kulturpris för engagemang och ledarskap

Helen Skoogh och Lisbeth Forsberg årets ungdomsledare och kulturpristagare.

Hylte kommuns kulturpris 2011 delas av keramiker Lisbeth Forsberg och
kören Omni Cantus för deras engagemang och unika kulturella uttryck. Undomsledarpriset gick till Helene Skoogh för hennes positiva ledarskap.

Under gårdagens kommunfullmäktige i Hylte delades årets kultur- och ungdomsledarpris ut. Helene Skoogh, som under många år drivit barn- och ungdomsverksamheten inom svenska kyrkan i Långaryds församling, uppmärksammades för hennes positiva och lyhörda ledarskap.

- Helen personifierar omtanke och tydlighet med en stor portion humor. Hon har en förmåga att lyfta fram såväl barnen i gruppen som som tonåriga ledare så att alla får en möjlighet att växa. Hon är en utmärkt mottagare av årets ungdomsledarpris, sa Krister Mattson (S) när han delade ut blommor, diplom och prispengar.

I sin fars fotspår


Helen Skoogh tackade för utmärkelsen och berättade att även hennes far hedrats med samma utmärkelse fyrtio år tidigare:

- Jag är väldigt glad och stolt över utmärkelsen. Det är ett arbete att vara barn- och ungdomsledare men också ett jätte privilegium. Har ni inte provat tycker jag att ni ska göra det.

Prisad keramiker


Årets kulturpris delas av keramikern Lisbeth Forsberg och kören Omni Cantus från Drängsered. Lisbeth Forsberg uppmärksammades för att hon med sitt brinnande engagemang uppmuntrat Örnaskolans elever i skapandeprocessen av bland annat 521 individuella avtryck i brända keramikplattor. Konstverken finns idag att beskåda som en permanent utsmyckning av Örnaskolans nyrenoverade lokaler.

- Lisbeth har med ett positivt ledarskap, i det mycket uppskattade projektet Skapande Skola, gett elever och personal nyvunna insikter om hantverkets alla moment och möjligheter, sa Lennart Ohlsson (C) och tackades av Lisbeth för utmärkelsen:

- Jag är väldigt stolt och glad över det här priset. Jag hade väldigt roligt när jag jobbade på skolan med alla kreativa och duktiga elever på Örnaskolan. Jag såg det som en förmån att få vara med, konstaterade Lisbeth Forsberg.

Prisad kör


Kören Omni Cantus hyllades för sina framträdanden i både sakrala och världsliga sammanhang. Lennart Ohlsson (C), berättade att deras julkonserter går för fulla hus med dubbla framträdanden runt om i kommunen.

- Utöver upplevelsen i körens framträdanden imponerar även medlemmarnas engagemang för att säkerställa körens fortsatta verksamhet. 

Kontakt