Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-05-06

Medborgardialog & projektvernissage

Den 25 maj är det dags. Då sker Hallands första medborgardialog. Det innebär att du får en möjlighet att vara med och forma hur EU ska jobba och se ut i framtiden.

Vi har den stora glädjen att få besök av både Olle Schmidt och Olle Ludvigsson, två europaparlamentariker. Även chefen för kommissionen i Sverige Pierre Schellenkens kommer att närvara. Dagen börjar med fyra olika workshops. Därefter kommer Olle och Olle att mötas i en paneldebatt som kommer att modereras av Therese Wahlgren, från P4 Morgon.

Ofta känns EU långt ifrån, nästan lite främmande. Det är svårt att ta till sig. Man tänker att det är en massa politiker som sitter där i Bryssel och bestämmer om hur gurkorna ska se ut. Men EU finns även nära dig och kanske känner du igen de projekt som finns? Hur jobbar egentligen region Halland och kommunerna med EU? Varför finns det EU-samordnare? Det finns många frågor och vårt projektvernissage i nyhetsrummet kommer säkert att ge dig svar. Fyra projekt kommer också att presenteras närmare. Ta chansen att prata med projektledare och representanter från kommunerna och regionen.

De fyra workshopsen kommer att behandla den ekonomiska krisen, asyl/migration, landsbygd/miljö och jämställdhet. Det kommer att ge dig en chans att diskutera ämnet ordentligt, identifiera de problem som finns. Vad tycker du måste göras? Hur kan EU arbeta på dessa områden? Det grupperna kommer fram till kommer att sammanställas och vidarebefodras till kommissionen där det kommer att finnas med i utformandet av hur EU ska jobba.

Välkommen till Stadsbiblioteket i Halmstad den 25 maj kl. 10-15.


Kontakt