Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-08-22

Örnaskolans positiva start på läsåret

I veckan sparkade läsåret 2014/15 igång både för förväntansfulla elever och lärare på nyrenoverade Örnaskolan i Hyltebruk. Örnaskolans personal har de senaste åren arbetat mycket med att höja skolans elevresultat och rykte. Ett långsiktigt arbete som inom bara några få år har gett gott resultat, vilket nu har uppmärksammats i svensk media. Både SVT Hallandsnytt och Hallandsposten rapporterar från skolan och har intervjuat Örnaskolans två högstadierektorer Tommy Fock och Tommy Persson.

Till Hallandsposten säger de att det är svårt att peka ut en enskild orsak till framgångarna. ”Snarare handlar det om flera pusselbitar som har fallit på plats. Bland annat har man fått nyrenoverade lokaler och blivit bättre på att följa upp de enskilda elevernas utveckling. – Sedan har vi jobbat mycket med trygghet och trivsel bland eleverna. Som vuxen är det svårt att prestera om du inte trivs på din arbetsplats, och det gäller givetvis för eleverna också, säger Tommy Persson.”

Fram till 28 augusti kan man även se SVT Hallandsnytt inslag om Örnaskolan (6.30 min i programmet) http://www.svtplay.se/video/2260919/hallandsnytt/21-8-19-15länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontakt