Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-08-28

På lördag drar Jubileumsveckan igång!

Välkommen att fira Hylte kommuns 40 år!

Du missar väl inte Hylte kommuns 40-årsfriande som invigs officiellt på lördag 30/8 kl. 10.00 i Örnaskolan, Hyltebruk. Då kickar kommunråd Henrik Erlingson (C) igång jubileumsveckan och ackompanjeras av skönstämmande Hylte Fiddlers.

Under lördag bjuder flera verksamheter på händelserikt Öppet hus, så hälsa på hos nyrenoverade Örnaskolan där eleverna dagen till ära har bullbak i Hemkunskapen på schemat. Örnahallens Hälsocenter inviger sin nya simhall och alla är välkomna i plurret eller att prova på höstens sportaktiviteter. Vid lunchtid bjuder de även på gratis föreläsning med gladiatorn Jenny ”Kitsune” Adolfsson. Kika in på ett spännande besök hos Räddningstjänsten. Även ambulansstationen bjuder in till att ta en närmare titt på bland annat deras sjuktransportbussar.

Släktvandring och gammaldags marknad
I Långaryd är det full aktivitet hela helgen. Under lördag avgår två turer från Nyarps bygdegård där rutinerade Bertil Holmén guidar med dramatiserade gestaltningar i Långarydssläktens fotspår. På söndag öppnar Långaryds gammeldags marknad kl. 10.00 med hantverk, blommor och mat till försäljning. Allt som säljs på denna marknad ska ha varit möjligt att producera innan år 1945.

Vill ni hellre gå på loppis anordnas det både i Drängsered och Långaryd, och i Långaryd ni kan själva dyka upp med ett bord och sälja.

Träning och museum
Gratis träning och prova-på-sporter erbjuds hela veckan, och på söndagskvällen är det ett kick-offpass i Torups idrottshall. För dig som hellre vill ha ett lugnare tempo kan det lockas med besök på Friesmuséet i Femsjö, Bonadsmuséet i Unnaryd, eller Bruksmuséets utställning om BJ Thorsson i Rydöbruk.

Öppet hus med jubileumsfika
På måndag 1 september kl. 15.00 är alla kommuninvånare välkomna på Öppet hus i kommunhuset i Hyltebruk. Titta in i lokalerna, få berättat för dig vad en organisationsutvecklare egentligen gör, och ta bit av jubileumstårtan tillsammans med en politiker. Under besöket kan man även passa på att förtidsrösta inför valet 14 september.


Kontakt