Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-05-15

Regeringens utsände gästade Hylte

Idag besökte Lena Sommestad Hylte kommun. Som nytillträdd landshövding för Halland gästar hon de halländska kommunerna för att skapa sig en bild av länet och föra en dialog om varje kommuns möjligheter och utmaningar. Under den dagslånga rundturen besökte hon såväl lokala företag som populära besöksmål i kommunen. Det var inte första besöket i Hylte.

- Jag har varit i Hylte tidigare men det är alltid spännande att få se och lära sig mer om kommunen. Hylte skiljer ju sig från de övriga kustkommunerna i Halland så det är intressant att föra en dialog om kommunens förutsättningar och ståndpunkter, säger Lena Sommestad.

Morgonen inleddes med ett besök på företaget Derome i Kinnared. Därefter guidades landshövdingen av Henrik Erlingson (C), kommunstyrelsens ordförande, Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens viceordförande och kommunchef Per Borg vidare till Tiraholms fisk vid Bolmens strand med ett stopp på Bonadsmuseet i Unnaryd. Rundturen avslutades på Elias Fries skola där sjätteklassarna Karolina Granqvist Karlsson och Linus Svensson tog emot och berättade om sin fina miljöskola. Under eftermiddagen deltog även representanter för Friesminnet, ett minnesmuseum i Femsjö, och kommunens Fiberförening.

Kontakt