Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2014-03-11

Samordning av gymnasieskolorna

Efter mötet om gymnasieskolornas framtid i Hylte kommun beslöt Hyltealliansen att arbeta för en samordning och samlokalisering av Vildmarksgymnasiet och Traineegymnasiet.

Det vikande elevunderlaget i gymnasieskolan medför att många gymnasieskolor runt om i landet får problem att fortsätta driva verksamheten. Vårens siffror från den första ansökningsperioden i Hylte kommun visar att i förstahandsvalet har fem elever valt Vildmarksgymnasiet och tio elever Traineegymnasiet. Ytterligare elever har valt programmen i andra hand. Det minskande elevantalet har medfört att de politiska partierna i kommunen lyfter frågan om gymnasieskolans framtid i Hylte kommun. I går kväll träffades flertalet av partierna i partigrupperna för att diskutera verksamheten.

Skolorna samordnas​

Henrik Erlingson (C), kommunstyrelsens ordförande, berättar att Hyltealliansen, bestående av C, M, FP, KD, KV, beslöt att arbeta för en samordning av gymnasieskolorna i Hylte kommun.
- Som vi ser det kan vi välja att slå på bromsen eller att gasa. Vi väljer att gasa och arbeta för en samordning av gymnasieskolorna med en samlokalisering på Vildmarksgymnasiet i Unnaryd.
- Nu ska vi titta vidare på hur vi kan hantera det praktiskt, säger Henrik Erlingson (C).

Kontakt