Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-12-05

Skolorna i Hylte stängda imorgon

Imorgon, fredag, är alla skolor i Hylte kommun stängda. Alla skolskjutsar är inställda. Detta på grund av stormen Sven som väntas ge stormbyar på cirka 30 meter per sekund. Förskolor och fritidshem håller öppet för de barn som inte kan vara hemma. Dock rekommenderar Länsstyrelsen allmänheten att hålla sig inomhus i så stor utsträckning som möjligt.

SMHI väderprognos

Frisk eller hård sydvästlig vind, med mycket hårda vindbyar. Sent i kväll vrider vinden till nordväst och tilltar, under natten risk för stormbyar i hela Halland i södra länet kan stormbyarna nå över 30 m/s. Regn som i natt övergår i snöfall innan det drar bort österut i morgon bitti. I morgon klart till halvklart med fortsatt nordvästlig frisk eller hård vind med mycket hårda vindbyar.

Höjd beredskap

Länsstyrelsen har höjt beredskapen och följer väderutvecklingen. Allmänheten rekommenderas att under perioden mellan sen eftermiddag och fram till midnatt om möjligt undvika att vistas utomhus under stormen och att ta in lösa föremål och säkra byggnadsställningar och dylikt. Länsstyrelsen uppmanar allmänheten att följa informationen på respektive kommuns hemsidor, Sveriges Radio Halland eller Sveriges television.

Kontakt