Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-05-17

Solig kulturfest på Malmagården

Det är inte varje dag Rumänien, Kosovo, Finland, Bosnien, Thailand, Filipinerna och Sverige möts på en och samma dag. I veckan arrangerade aktivitetsgruppen På Malmagården en fest med utgångspunkt från personalens ursprung.

I Malmagårdens trädgård dukades bord med delikatesser och symboler för varje land. - Det blev en fantastik dag. Så mycket färg, så många upplevelser. Det är roligt för de äldre att lära känna personalens olika kulturer men det är också fantastiskt för oss i personalen att göra detta tillsammans. Det skapar sammanhållning. Och det är ju så Sverige ser ut idag med en massa olika kultur. Det här var jättespännande.

Från land till land

Alla avdelningar deltog i en rundvandring från land till land. Med hjälp av Guldkantens frivilliga fick deltagarna smaka på maten och se på kartor var personalen med annan nationalitet kommer ifrån.
Alla har lagt ned ett enormt arbete. Det blev verkligen jätte bra.  Det var roligt att se alla kulturer. I jämförelse är vi i Sverige och Finland ganska färglösa men det är vackert på sitt sätt.

Högsta betyg

Efter rundvandring och uppträdande med dans och folkmusik avslutades festen med kaffe och kaka.
- Vi rekommenderar andra att prova detta. Det blev en fantastisk dag.

Kontakt