Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2012-04-24

Sommarlovsentreprenör i Hylte

Sommarlovsentreprenör
Sommarovsentreprenör riktar sig till dig som är i åldern 15-20 år. Som sommarlovsentreprenör kan du själv, eller tillsammans med en kompis, driva eget företag. Vi hjälper dig med utbildning, försäkring och stöd samt ett bra nätverk. Dessutom får du ett stipendium som du kan använda som startkapital. Sommaren 2011 gjorde konceptet Sommarlovsentreprenör premiär i Hylte. Sommaren 2012 är det dags igen.

Lite fakta ...


Sommarlovsentreprenörskap är ett sätt för dig att pröva din kreativitet och ditt intresse för eget företagande. Oavsett om du kommer att bli egen företagare eller arbeta som anställd så får du värdefulla erfarenheter av att vara ung företagare. Du får också tillfälle att knyta viktiga kontakter för framtiden.

Om du blir sommarlovsentreprenör får du:

  • en veckas kick-off med utbildade handledare som hjälper dig att starta upp din verksamhet
  • handledare som följer dig och dina kompisar på vägen
  • nätverk och mentorer som hjälper dig att lyckas
  • kontinuerliga möten under sommaren
  • försäkring
  • stipendium/startkapital på 2 000 kr
  • kick-out där du får utvärdera ditt företagande

Ansökan


Du ansöker via ansökningsblanketten som du hittar till höger här på webbsidan. Skriv ut och skicka in din ansökan. Senast den 26 april ska ansökan vara inskickad. Du måste kunna vara med på Kick-Off v 25 för att få deltaga. Du får gärna söka tillsammans med en eller flera kompisar. Startkapitalet är 2000:-/person.

Besked om plats


Under vecka 19 sker intervjuer med ev sommarlovsentreprenör, där du bland annat får beskriva din affärsidé. Under vecka 20 får du besked om du får en plats som sommarlovsentreprenör. Beskedet skickas hem till dig.

Arbetstid


Vi börjar med en obligatorisk kick-offvecka i v 25. Därefter arbetar du med din affärsidé under hela sommaren. I slutet på sommarlovet träffas du och alla andra sommarlovsentreprenörer på en kick-out och utvärderingsdag ??

Ersättning


Efter genomförd kick-offvecka får du ett stipendium - ett startkapital på 2 000 kr. Utifrån detta har du goda chanser att tjäna mer pengar beroende på hur mycket du jobbar och vad du jobbar med. Tjänar du mindre än 18 700 kr/år behöver du inte betala skatt

Kontakt