Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-08-08

Sommartävling med boulespel och samvaro

Det handlar om att umgås och hålla sig frisk. Det konstaterade spelarna glatt under dagens stora sommartävling i boule. Det var Hylte bouleklubb som stod som arrangör för sjunde året i rad. Med stora tält för fika och mat och 32 nykrattade boulebanor tog medlemmarna emot omkring 200 spelare från Halland och Skåne. Det gör tävlingen till en av Västsveriges störtsa boultävlingar. Ordförande Willy-Erling Carlsson berättar att arrangemanget är värt allt slit.
- Det är så väldigt, väldigt roligt förstår du. Boule är en väldigt social sport där man träffar mycket folk. Som pensionär är hälsan och den sociala biten så oerhört viktig och i boulespelet får man både motion och trevligt umgänge.

Tävlingen vänder sig till alla som tycker om att spela boule även om flertalet av dem som deltog i dagens sommarspel var pensionärer. Varje lag har två spelare och resultatet mäts på milimetern. Det är noga men hjärtligt.

Under dagen regnade det en hel del men det är inget som hindrar en boulspelare.
- Regnet existerar inte för spelarna. Det ösregnar, men det spelar ingen roll när det är boultävling. Då finns det inget dåligt väder konstaterar Willy-Erling Carlsson.

Kontakt