Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2012-02-16

Ungdomars idéer och drömmar kan bli sommarjobb!

Den 21 februari kl. 13.00 - 16.00 bjuds ungdomar mellan 14-20 år in till en spännande och inspirerande eftermiddag.
Under eftermiddagen står förverkligande av idéer och sommarjobb i fokus. Syftet med träffen är att väcka ungdomars entreprenöriella egenskaper - att man ska bli inspirerad och få mod att våga genomföra sina idéer och drömmar.
 
Sommaren är på ingång och vikten av att skaffa sommarjobb ökar. Funderingarna kan vara många - Vad kan jag jobba med? Vad är jag bra på? Vad vill jag? Kan jag skapa ett eget sommarjobb? Hur gör jag? Kan jag jobba med mitt intresse? Hur fungerar det med att starta företag? Vad finns det för hjälp att få?

Under träffen får alla ungdomar kartlägga sina styrkor, intressen och drömmar. Utifrån detta hjälps vi sedan åt att hitta potentiella vägar och möjligheter för att drömmarna och idéerna ska bli verklighet. På plats finns också Martin Tullander, en av 9 ungdomar som förra året var sin egen chef, tjänade sina egna pengar och som skapade sina egna sommarjobb. Hör honom berätta om hur det var att driva ett eget sommarlovsföretag: Data-Martin, ett sommarlovsföretag som idag har blivit ett riktigt företag och som han driver vid sidan av skolan. Vi kommer också att få höra om olika möjligheter och hjälp som finns att få om man vill genomföra sina idéer.

På plats finns näringslivsutvecklare, årets handledare för Sommarlovsentreprenörer, projektledaren för Ung i Halland samt ansvarig för Nyföretagarcheckarna.

Välkomna till en spännande och rolig eftermiddag där idéer och drömmar kan leda till sommarjobb!

När - 21 februari kl. 13.00 - 16.00
Var - Stora hörsalen (mittemot biblioteket)
Hur - Anmäl dig till Linda Wennerholm på linda.wennerholm@hylte.se eller            0733-71 83 53       
Ålder - 14-20 år
Pris — GRATIS (vi bjuder på fika)

Kontakt