Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-09-12

Utvecklingsmässa om jobb och utbildning

Idag på förmiddagen startade den andra av årets två jobb- och utbildningsmässor i Gamla Hallen i centrala Hyltebruk. Först var elever från Örnaskolans högstadium inbjudna för att träffa lokala företag och prata om det framtida yrkesvalet Två av dem var Emma Benjaminsson och Wilma Bothin som gick runt bland utställarna och ställde frågor om deras verksamhet.
- Det här roligt. Större än vi väntade oss. Det är kul att prata med de olika företagen och fråga hur dom tänker om framtiden.

Mässan är en aktivitet i projektet Utveckling Hylte. Ett samverkansprojekt för att utveckla förutsättningarna för Hyltes näringsliv och stödja arbetslösa i kommunen. Under eftermiddagen var det dags för arbetslösa och andra intresserade att besöka mässan för att diskutera jobb och utbildning. Anders Blomqvist, projektledare för Utveckling Hylte, berättar att ytterligare en mässa planeras i början av nästa år.
- Vi har ju sett på Stora Enso att det går över föväntan att få ut folk i jobb men det innebär inte att vi avslutar våra olika aktiviteter, där mässan är en viktig del. Vi har fler grupper att arbeta med.

Mässan pågår fram till klockan 18.00

Kontakt